Peo avas Sindi linnapea Anu Vassvik, kes muuhulgas meenutas, et on ka ise nendel lavalaudadel tantsinud ja kuigi temast pole saanud Kaie Kõrbi väärilist baleriini, avaldas siiski lootust, et mõnigi tänane esineja võiks jõuda märksa kaugemale.

Esimese etteaste tegid 20 Sindi väikest iluvõimlejat kahes koosseisus. „Alati teeb südame soojaks, kui selles vanuses laste esinemist vaadata. Paljudel on juba ilusad spagaadid ja ka hundiratas olemas,” tundis esimesest ühisest esinemisest rõõmu Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent, kes oli ürituse peamine korraldaja. Sama rõõm kandus üle ka pealtvaatajatele, kes ei hoidnud tagasi oma tundeid, mida elati välja rohke plaksutamisega.
Väikeste järel esitas Sindi suurte rühm vabakava popurii, kus võimleja sai valida kõige meeldivamad harjutused ja olla oma kavaga laval üksi. Sooritati terve rida huvitavaid hüppeid, mida on suhteliselt raske teha ja improviseeriti pilkupüüdvaid harjutusi.
Põnevust tekitas Sindi vanema rühma hüpitsakava. „Ääretult kiire tempo sundis võimlejaid ülimalt täpselt aega jagama. Kavasse mahtus ka hüppekool, kus igaüks pidi esitama mitu erinevat hüplemise stiili,” andis Vent hiljem täiendavaid selgitusi selle kohta, mida tavaline publik ei oskaks ise hinnata ja ütles, et väga hoogne oli nende tantsukava, mis sisaldasid maailmamängude kavast võetud elemente ja millega suvel minnakse Tallinna esinema. Kõiki Sindi rühmasid juhendab Margit Schmidt.

Nagu varajasematelgi esinemistel, nii ka seekord tegid lustlikul marsitempol liikumist Sindi Lasteaia poisid. Poistekava tõi lavale Helle Tõkke.

Pärnu võimlemisklubi Rüht esitas ainsa kurikatega kava ja vabakava. Neid juhendavad Kai Esna, Terle Lippe ja Aino Väin.

Kilingi-Nõmme Githa võimlejad tulid suure bussiga nagu igal aastal. Üksikesinejatena nägime Epp-Loviisat, Sairit, Laurat, Pille-Riini, Angelat, Merlini. 1.-3. klaasi õpilased esitasid kava rõngastega, mis oli huvitavalt üles ehitatud. Vabakavaga esinesid eraldi 1.-3.; 4.-6. ja 7.-9. klassi tütarlapsed. Kolm gümnaasiumineiut esitasid nauditava graatsilise liikumisega vabakava. Kilingi –Nõmmes on juhendajad Margit Schmidt, Eha Smolina, Sigrid Absalon ja Liis Laadi.

„Esinemiskavadele seab piirangu väike lava. Vahenditega harjutusi siin praktiliselt esitada ei saa. Võib-olla mõelda võimla kasutamisele, nagu see tavaliselt ongi,” arutles Vent pärast pidu.

Tunniajalise kontserdi lõputseremoonial said kõik osalejad noortekeskuse poiste Mihkel Nurga ja Ailar Malõgini valmistatud võimlemispeo märgi. Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent tänas Sindi Linnavalitsust toetuse eest. Eriline tänu kuulus Sindi ettevõttele Fein-Elast Estonia OÜ -le, kuna selle firma sponsorlus on kestnud läbi aastate järjepideva abina. Suure tänu teenisid kõik treenerid, lapsevanemad ja toetajatena Sindi lasteaed, gümnaasium ja seltsimaja.
Eraldi tänusõnad ütles Helle Vent abilistele - Vallo Vaargas, Mart Nõmm, Riina Soomre, Ilme Prenge, Alli Pihhus, Heike Mets, Peep Miil, Rai Multanen, Helen Lehtmets.

Võimlemispeole järgnes võistlus

Väikese vaheaja järel algas spagaadivõistlus, kus osales 49 võimlejat kolmes vanuseastmes.

Sindi laste tulemused olid järgmised.

Kuni 7-aastaste vanuseklassis osales 18 võimlejat.
Kuldmedali võitis Merili Eenraid, pronksmedali Karmel Johanson ja 4.-6.kohta jagas Brigita Tarleen .
8.-10.-aastaste vanuseklassis osales 20 võistlejat ja nemad tegid lisaks spagaadile ka tasakaalu harjutused.
Hõbemedali võitis Jane Vent, neljanda koha sai Katre Kull ja 6.-7.kohta jagas Kristella Kukk.

Täiendavalt on oodata võistlusel tehtud fotosid

Samal teemal: