Sindi volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni aseesimees Priit Kask ütles täna, et 17. augustil kogunes Sindi Gümnaasiumi aulasse 40 inimest, kes alustasid uue arengukava koostamisega.

Töö peaks valmima juba käesoleva aasta lõpuks. Arengukava koostamise tööd asus juhtima Imbi Lepik Martinson. Varem tegi Sindis sama tööd teadusmagister Rivo Noorkõiv, kes on Eesti juhtivaid arenguplaneeringute konsultante ja kelle tööga on olulisel määral arvestatud ka Pärnumaa arengustrateegia koostamisel. Volikogu fraktsiooni Kodulinn Sindi esimees Mati Mettus on üllatunud ootamatust algatusest, kuna 12. augustil toimunud volikogu istungi ajaks polnud linnavalitsus veel otsustanud, et soovib 5 päeva hiljem arengustrateegia aruteluks laiendatud esindusliku foorumi kokku kutsuda. Teisel juhul ei pidanud linnavalitsus lihtsalt vajalikuks sellest rahvaesindust teavitada, mis on Mettuse sõnul pretsetenditu juhtum, kuna varem on isegi linnakodanikke kutsutud aegsasti mõtteid avaldama. Priit Kask teadis öelda, et tema ja enamik teisi inimesi tulid kohale isiklike kutsete põhjal, mõned (ka volikogust) juhuslikult kuuldud info peale, ehkki neid polnud kutsutud.

Sindi Sõnumid augusti numbris kirjutab Kristiina Sauväli, et erinevalt hetkel kehtivast arengukavast on eesmärk luua linnale kindlalt eesmärgistatud ja tegelikke võimalusi arvesse võttev strateegiaplaan. Uue arengukava koostamiseks moodustatud töögrupid alustavad tööd septembris.

Volikogu esimees Aleksander Kask andis täiendava kommentaari

Täna õnnestus telefoni teel rääkida Sindi Linnavolikogu esimehega ja küsida tema hinnangut SWOT analüüsi tulemuste kohta, mis annavad pildi foorumil käsitletud Sindi linna tugevuste, nõrkuste, võimaluste ja mitmesuguste ohtude osas. Linna esimene mees härra Aleksander Kask vastas, et ei saa sellele enne vastata, kui tal õnnestub esmaspäeval nende tulemustega tutvuda. Küsimusele, kas ta siis ei viibinud teisipäevasel foorumil või polnud teda kutsutudki, vastas kogenud poliitik üksnes talle omase väärika diplomaatiaga, millest võis pigem seda välja lugeda, et teda polegi informeeritud ja  kutset esitatud. Esimese info sai aga alles tänase küsitluse põhjal. Samuti ei osanud ta anda hinnangut selle kohta, miks Sindi Linnavalitsus ei pidanud vajalikuks kõiki volikogu liikmeid olulisest sündmusest informeerida ega esitanud nimelist kutset samaväärselt nagu teatud osale teistele inimestele.
Samal teemal: