Täna õhtul toimunud advendiküünla süütamine ja jõulurahu välja kuulutamine algas Margrit Kitse laululaste esinemisega, mille eest ülisoojad tänusõnad kuuluvad neile kahele pisikesele türdukule, kelle imearmsad lauluhääled kõlasid kristallses helinas ka -10 kraadises külmas. Wanda Helene Ollep laulis Riine Pajusaare laulu „Tere talleke“ ja Mirjam Kits laulis Priit Pajusaare laulu „Sussi aeg“.

Sindi Linnavolikogu aseesimees Toomas Kuuda soovis linnavalitsuse ja volikogu nimel linnarahvale head jõuluaega. Kuuda ütles, et paljude külmakraadidega ja lumine jõulukuu on sama meeldiv kui kuum suvepäev. Aga jõulud pole üksnes looduses kaunid vaid omavad erilist tähendust ka inimeste elule. Kristus sündis sellesse maailma inimkonna lepitamiseks Loojaga, mis oli suurim kingitus inimkonnale. „Sellepärast teeme ka meie üksteisele jõulude ajal kingitusi, et väljendada head tahet oma armsatele lähedastele,“ rääkis Kuuda kingituste tegemise sügavamast olemusest, mille mõju osutub asjade väärtusest väärtuslikumaks. Lepituse lahutamatu osa on andestamine. Andestamine algab meist enestest ja eeldab andestamist ka iseendale. Andestamisel on väga mentaalne tähendus. Sellepärast vajab inimene andestust kõigilt, kelle suhtes pole õigesti käitutud ja samaväärselt ka andeks andmist teistele. „Kui olen möödunud kuude kestel sel aastal kellegi vastu tahtmatult ja teadmatusest eksinud, siis tahan täna paluda andestust,“ esitas Toomas Kuuda julgelt väga meheliku palve, et saaks õiglasel meelel kõigile kuuse juurde kogunenud inimestele ja kogu linnarahvale soovida jõulurahu. „Vastastikuses andestuses leppimine on tõelise rahu alus.“

EELK Sindi koguduse hooldajaõpetaja Tõnu Taremaa rääkis rahutust jõuluajast, mis aastast aastasse kujutab väsimatut kaubakeskustes rüselemist. Kuigi kingituste otsimisel ja paremate palukeste jõululauale ostmine on mõistetav toiming, mida ei saa taunida, peitub jõulurõõmu tegelik sisu siiski palju rohkem milleski muus. „Kristuse sünd siinsesse mikroskoopiliselt väikesesse maailma võrreldes miljonite valgusaastatega mõõdetava universumi avarusega on ajalooliselt ainulaadne ja kordumatu sündmus, mida rohkem ei juhtu,“ tunnistas Jumala armastuse tegu inimeste maailma vastu pastor Tõnu Taremaa, kes kuulutas välja jõulurahu Sindi linnas. Ta süütas küünla, mis sümboliseerib jõuluvalgust ja soojust. Sellest tulest võisid inimesed läita kaasa võetud küünlad või laternad, millega viia sama leek ka oma koju.

Lahket päkapikku meenutav Sindi linna haridus- ja kultuuritööspetsialist Kadi Kalmus jagas maiustusi ja kinkis kahele veel väiksemale päkapikule, kes kenasti laulsid, suured kinkepakid. Suurel kasvaval kuusel koolimaja ees põlesid lambid ja lume sees vilkus palju väikseid elava tulega tulukesi. Jõulurahu väljakuulutamine oli sel aastal Sindi linnas esmakordne, mis loodetavasti ei jää viimaseks ja kujuneb jäädavalt kauniks tavaks.

Samal teemal: