Helle Artel on Sindi aastainimene 2011

Koos Sindi Laulukooriga ühisele hümni laulmisele järgnes Sindi linnapea Marko Šorini pidupäeva eelne tervituskõne, milles ta osundas erilist tähelepanu eestlusele, isamaalisusele ja eesti keele püsiväärtusele. Linnapea tunnustas Sindi Gümnaasiumi kestvat vaimset kandvust Eesti lipukultuuri hoidmisel ja kasvatamisel, mida on nüüdseks märgatud ka väikelinnast kaugemal. „See ei saa sündida tühjale kohale,“ oli Marko Šorin veendunud, kui rääkis koolinoorte algatusest minna 24 veebruari hommikul abistama neid kodanikke, kelle majadel miskipärast on hommikune lipuheiskamine tegemata jäänud.

Riigi sünnipäeva puhul tänas ja tunnustas Sindi Linnavalitsus eelmise aasta kestel silmapaistnud sportlasi ja kultuuriinimesi. Traditsiooniliselt anti üle Sindi aastainimese tiitel. Linna kõrgeimat autasu vastu võttes oli Helle Artel siiralt üllatunud ja samas sügavalt tänulik talle osutatud au eest. „Olin ju aasta eest aktiivsest sporti arendavast tegevusest eemaldunud, iga üks peab tajuma õiget aega kõrvale astumiseks,“ ütles Artel, kelle järgnevast selgitusest saadi aimu sellest, et tegelikult on ta spordiajaloo arhiive korrastades ja süstematiseerides olnud nähtamatult innukas tegevuses ka möödunud aastal.

Kontsertosa täitsid Sindi Laulukoori, vokaalansambel Kalina ja peaesinejate Koit Toome ning Jarmo Puusaag kontsertkava „Mälestused".

Sindi vokaalansambel Kalina; Koit Toome ja Jarmo Puusaag

Samal teemal: