Täna, 1. veebruaril, algab kolmas Koolispordiliidu tervist edendav talvespordikampaania TALVEVÕLUD, mis hõlmab kõiki Eestimaa koole. TALVEVÕLUDE mõte on värske õhu ning liikumise abil edendada laste tervist ning läbi lõbusa tegevuse saada nad arvuti tagant ja klassiruumist õue aktiivselt tegutsema. Kavas on sportlikud tegevused talvistes välitingimustes, mis pakuvad tervele koolile liikumis- ja sportlikke ühistegevusi. Toimunud talipäeva kokkuvõtete põhjal selgitab Eesti Koolispordiliit välja huvitavamad ideed ja algatused, mida kasutada koolispordi liikumises. (suusatamine, uisutamine, kelgutamine, matk, lumelinna ehitus jne). Kõigi tervisepäeva korraldanud koolide vahel, kes saadavad kokkuvõtte toimunud tervisepäevast, loositakse välja erinevat spordivarustust ja auhindu.

Sel aastal on talispordipäevaga liitunud ka Eesti Jäähokiliit ja Pärnu Jääfestival, mille raames toimub koolides 3 võistlust:

• Eesti Jäähokiliidu võistlus ”Ilusaim kooliliuväli”
• Jääfestivali uisukavade võistlus ”JÄÄVÕLU”
• Jääfestivali fantaasiakelkude võistlus

Lisaks on kõik koolilapsed oodatud vastlapäeval, 21. veebruaril, Pärnu Vallikäärus toimuvale ning samuti tervisele ja spordile pühendatud TALVEVÕLUD päevale, mille raames toimub Pärnu ja Pärnumaa koolide hokiturniir, mitmed lõbusad võistlused ja matkad ning vastlapäevale omane kelgutamine. Pärnu Jääfestivali TALVEVÕLUDE päeva lõppedes toimub päevaste võistluste autasustamisega koos ka koolides toimunud uisuväljakute, uisukavade ja fantaasiakelkude võistluste võitjate autasustamine. Eesti Jäähokiliidu korraldusel on samal päeval võimalus näha ka tõelist hokilahingut - Eesti Karika (vanem grupp) sarjamängu Tallinna Purikad - Tallinna Vipers. Mäng toimub kell 15.30 Pärnus Lastestaadioni hokiväljakul. Info päeva kohta on veebilehtedel: http://www.icefest.eu/et/sport/talispordipaev-talvevolud; http://www.koolisport.ee/tervisepaev-talvevolud-toimub-veebruaris.

Samal teemal: