Pärnu Grillfesti proovivõistlus

Pärnumaa Kutsehariduskeskuse võistkond osaleb 8. juunil siinsamas Vallikääru aasal toimuval Koolidevahelisel Meistrivõistlustel Grillimises – Grillium, võistkond Vanad Grillihundid plaanivad osa võtta 9. juunil samal platsil peetavast Eesti Meistrivõistlusest Grillimises – Grillfest võistlussarja superfinaalist. Võistlusel võisteldakse kolmes voorus - Rakvere searibi, Talleggi kanaliha ja Kaupmehe fantaasiavoorus, võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud.

“Pärnumaa Kutsehariduskeskuses õpetatakse ka grillimist ja oleme kooli meeskonnaga grillimisvõistlustel võitnud kõrgeid kohti ning üleriigilises arvestuses koguni 2011. aasta parima koolivõistkonna tiitli, aga harjutada on alati vaja ja seda me täna Vallikääru aasal tegimegi”, rääkis kokandusõpetaja Sergei Tšekmarjov.

Treeningpäeval puhastati, maitsestati ja küpsetati söegrillil Rakvere searibi ja Talleggi broilerit nii nagu seda võistlusel tehakse. Sergei oli suureks treeningpäevaks valmistanud uue söegrilli vanaemalt saadud pesukeedunõust, millele puuris õhuaugud sisse, kaane tegi vanast heast silmapesukausist, kaane käepideme aga labidavarre detailist. “Alates 200 eurost saab Pärnu suurtest ehituspoodidest juba korraliku suure söegrilli, aga ka kodustest käepärastest vahenditest saab edukalt grilliaparaati teha, tänane “pesukausi-grill” oli igati tasemel”, kiitis Sergei endatehtud grilliaparaati.

Kooli treeningvõistkonda kuulusid: Mari-Liis Luhka, Aiki Niinemets, Enelin Kannu, Liisa Rudinski, Diana Jõesaar, Martin Liivoja, Aleksei Pogrebnoi, Kalmer Ehanurm.

8. ja 9. juunil, Vallikääru aasale võistlustele ja suurele toidufestivalile, on oodata kümneid tuhandeid toiduhuvilisi külastajaid nii Eestist kui välismaalt. Grilliumile tulevad võistkonnad osalema ka Maltalt, Tsehhist, Hollandist, Lätist, Slovakkiast ja Inglismaalt. Koolidevahelise võistluse korraldavad Eesti Grilliliit ja Pärnumaa Kutsehariduskeskus.

Samal teemal: