Pildigalerii esimese paari nädala töödest Pärnu ümbersõidul Papiniidu ja Raeküla vahel.

Freesimistööd Papiniidu tänaval ja mullatööd Papiniidu silla lähedal

Oktoobri alguses oli tulevast Liivi teed tähistav märgistus paigas ja novembri esimestel päevadel langetati Raeküla männikus suuri puid, et ehitajad saaksid asuda uut trassi rajama. Alates Papiniidu sillast kuni Raeküla raudteejaamani kõrvuti raudteega kulgev tee lühendab Pärnust läbi sõitu ca 570 meetrit. Sama palju väheneb ka rehvide kulu Tallinnast Riiga sõidul. Kui praegu Papiniidu ja Raeküla vahel tuleb läbida 4 fooriristmikku, siis tulevikus hakkab samal lõigul olema selle asemel kaks uut fooriristmikku, Papiniidu silla juures ja Raekülas, üks foorirstmik lisandub veel Riia maantee ja Paide maantee alguse ristmikule.
Kuni tuleva aasta maini peavad autojuhid leppima Papiniidu tänaval sillast kuni Pae tänavani ja Riia maanteel Harju tänavast Tarva tänavani vaid ühe sõidureaga mõlemas suunas. Seejärel jätkatakse ehitusega järgmisel kahel sõidurajal kuni kogu teeehituse valmimiseni 2011. aasta oktoobris. Seega polegi pikalt ehitajale aega antud, sest umbes 11 kuu pärast peaks liiklus toimuma juba täiesti uuel teel.

Raekülas väljub Liivi tee Riia maanteele. Riia maantee ja Paide maantee ristmikul hakkavad liiklust reguleerima foorid

Kogu Pärnu ümbersõidu töö tellija on Maanteeamet, projekti koostajad on konsultantfirma COWI AS Taani Kuningriigist ning Arhitektuuri- ja projekteerimisbüroo EA Reng Tallinnas. Kahe kilomeetri pikkuse ümbersõidu lõigu ehitamiseks on Maanteeamet sõlminud lepingu firmadega Merko Ehitus AS ja Tallinna Teed AS. 95,4 miljonit krooni suurusest ehituse maksumuset tasub 80% Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Riia maantee uueneb Tarva tänavani. Freesitud teekate on kuhjatud suurde hunnikusse

Samal teemal: