Töönädala viimase päeva õhtupoolikul tehtud ühine ettevõtmine polnud kampaania „Teeme ära“ hilinenud tagantjärele tegemine vaid pideva toimetamise tavapärane jätk aasta tagusele algatusele. Priit on häiritud, et Sindi ujula korrastamist seostatakse alati tema nimega ja kõigis seda paika puudutavates küsimustes pöördutakse esmalt tema poole. „Mina pole siin mingi peremees ega tööde juhataja,“ ütles ta veidi kohmetunult kui järjekordse küsimusega tema poole pöördusin. Muidugi on ta selles arvamises ka ise pisut süüdi, sest tegelikult on ikkagi Priit olnud algse mõtte kujundaja ja kõige arvukama töötundide omanik.

Kuid sedakorda ongi tal vist parasjagu õigus. Interneti portaalis olev foorum Wöhrmanni puiesteel kõneleb Sindist linnakodanike pilgu läbi. Samas foorumis algatati mõte, et midagi võiks teha ka väljaspool 1. mai hoogtööd, mida ei pea tingimata üleriigilises kampaanias osalejate registris nimetama. Foorumi arutluses toetati mõtet, et korrastustööd tuleb teha Sindi ujulas, kus juba möödunud aastal on palju päevi ja aega kulutatud selleks, et vahepeal hävinenud populaarne puhkepaik taas kõlblikuma väljanägemise saaks. Räämas ja mahajäetud ilmega koht on nüüdseks tõepoolest oluliselt teise ilme võtnud. Kuid teha on jätkuvalt hulga töid. Lisaks kaugemas kaares ootavatele töödele tuleks jätkata pideva hooldusega seal, kust võserikke on kõrvaldatud. Jõekallas ootab taas vikatit või trimmerit ja asfalteeritud platside ning teede ümbrused oleksid kenamad kui vähemalt lähiümbrus oleks pidevalt niidetud. Parandamist vajab kaldatrepi alumine osa, mille lõhkus kevadine jääminek. Kahjuks on möödunud aastal paigaldatud metallist prügikast minema viidud. Selle asemele sidus Priit puu külge suure koti.

Wöhrmanni puiesteel salapäraste nimede varjus arutlejad pole kaugeltki mitte sõnades targutajad. Valdavalt argumenteerivad arvamuse kujundamised on nüüdseks kandunud väljapoole interneti keskkonda, kus soovitakse kodanikualgatuse kombel asuda pidevas praktilises tegevuses ka töökate kätega. Õhtul koduteele asudes kinnitati, et peatselt kohtutakse uuesti ujulas, et hooldustööde ja täiesti uute ettevõtmistega jätkata. Vahepeal võib aga kasvõi igal töövabal ajal käia liival palli tagumas. Eile seoti taas võrk postide vahele, et pallimängu hooaeg avatuks kuulutada. Usutavasti tullakse sellelgi suvel sama aktiivselt pallimängule nagu möödunud aastal.

Veel räägiti sellest, et edaspidi on endiselt kutsutud tööd tegema, palli mängima ja muul viisil toredalt aega veetma ka need, kes eile kohale ei jõudnud. Ujula ei ole Priidu ala nagu mõni lobamokk olevat kuulujuttu levitanud ja eks isegi olen ettevaatamatusest võibolla veidi valesti suud pruukinud. Kellel leidub huvi Sindi ujula korrashoidmise vastu, võib alati luua, reha, vikati või muu tööriista õlale tõsta ja kohale sammuda. Igaks juhuks võiks muidugi ka pall ühes olla.

Samal teemal: