Eesti Vabariik ja Nõukogude Venemaa allkirjastasid 1920. aasta 2. veebruaril Tartus rahulepingu, millega Venemaa tunnustas Eesti iseseisvust igavesteks aegadeks. Rahuleping lõpetas Eesti Vabariigi jaoks edukalt lõppenud Vabadussõja, määras Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri ja andis eesti rahvale võimaluse iseseisvalt oma tulevikku kujundada.

Pärnu Linnavalitsuse välissuhete- ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks teatab, et Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus tähistatakse Tartu rahu 92. aastapäeva Alevi kalmistul pärgade asetamisega Vabadussõjas hukkunute mälestussamba jalamile algusega kell 11.00. Pidulikul tseremoonial osalevad Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu Linnavolikogu esimees Vahur Mäe, Lääne Kaitseringkonna ja Kaitseliidu Pärnumaa Maleva esindajad ning Pärnu koolide õpilased, kes hoiavad käes 20 sinimustvalget kandelippu. Päevakohase kõne peab volikogu esimees Vahur Mäe.

Kell 18.00 toimub Pärnu raekojas rahulepingu sõlmimisele pühendatud kontsert. Kontserdil esinevad Pärnu Mihkel Lüdigi nimeline Meeskoor. Kaasa teevad Pärnu Kunstide Maja (KUMA) Noortemeeskoor, KUMA Poistekoor ja KUMA Ettevalmistuskoor. Tervitussõnad ütleb abilinnapea Romek Kosenkranius. Kontsert on tasuta!

Pärnu maakonnast teatatakse, et Sindi Gümnaasiumi aulas toimuvad erinevatele vanusegruppidele suunatud tähtpäevakohased aktused. Õpilastele esineb ka Sindi linnapea Marko Šorin. Sindi Gümnaasiumi aula seinale on kinnitatud Vabadussõjas võidelnud langenud sintlaste nimed.

Samal teemal: