9. mail Sindi Muusikakoolis toimunud kammerkontserdil viiuldas Anu Mänd ja klaveril saatis Maarja Vaitmaa.

Anu Mänd ja Maarja Vaitmaa

Emadepäeva eelsel kammerkontserdil esitati valikut Ester Mägi, Manuel de Falla, Astor Piazolla ja Pjotr Tšaikovski loomingust, mida kuulasid tõeliselt head muusikat nautida oskavad Sindi inimesed, alates päris noortest kuni eakamateni. Umbes kolmekümne kuulaja hulgas oli ka kaugemalt tulnuid, näiteks Pärnust, aga ka Sindi Muusikakooli vilistlasi. Palju rohkem kontserdi külastajaid tilluke saal ei mahutakski.

Vaitmaa püüdis Manuel de Falla populaarseid hispaania süüte ka sõnaliselt mõne lausega lahti mõtestada. Nii sai kuulaja end paremini helide mõistmisele häälestada. Lisapalana toodi kuuldavale Lepo Sumeri „Kevadine kärbes“, mis pani just noorima publiku südamlikult naerma.

„Minule meeldis kohe esimeses blokis Ester Mägi. Seda sellepärast, et mõnda lugu olin ma ise õppinud siis kui käisin veel Sindi

Muusikakoolis,“ ütles vahetult pärast kontserdi lõppu Hanna Kivila, kes lõpetas muusikakooli 3 aastat tagasi. „Väga suur üllatus oli hispaanlase Manuel de Falla looming. Ma ei ole õpingute ega ka praeguste esinemiste ajal ühtegi hispaania pala mänginud. Aga nüüd võtan kuuldud kava kätte ja hakkan internetis googeldades kuulama. Otsin noodid ja õpin ka ise neist mõnd lugu mängima. Hispaania lood tundusid kõik väga huvitavad, need on peenema karakteriga, ka kiiremad, temperamentsemad. Tundus, et mõni lugu sarnanes isegi Ester Mägi palaga. Muidugi olid ka argentiina lood täiesti fantastilised, tangolikud ja muu selline. Mulle väga meeldis, väga positiivsed elamused. Kontsert oli küll lühike, 45 minutit, aga saadud elamus maksimaalne,“ jagas Kivila saadud muusikalisi elamusi asjatundlikku osavõtlikkusega.

Kuna kontserdiks valmistumisel on ka oma köögipool, siis oli paslik küsida esineja enda hinnangut esimese ühisesinemise õnnestumise kohta. „Arvan, et esimese korra kohta polnud vigagi. Kuna Maarja elab Tallinnas ja mina Pärnus, siis pole meil võimalik väga tihti kokku saada, aga me korraldasime eelnevaid harjutusi ikka niipalju kui võimalik,“ kõneles esimest korda Sindis kontserdi andnud Mänd. Aga juba 22. mail tuleb ta uuesti muusikakooli kammersaali viiuldama. Siis esineb Mänd Pärnu Linnaorkestri trio koosseisus, kuhu kuulub peale tema veel teine viiuldaja Tatjana Günter ja Heli Sommer tšelloga.

Eilset kontserti toetasid Eesti Kultuurkapital, Sindi Linnavalitsus, Sindi Muusikakool ja seltsing Sindi Muusika.

Samal teemal: