Ene Oltre annab üle kuldmikrofoni; Elise Pani kuldmikrofoniga

„Minu kõige suurem soov on saada väga osavaks lauljaks,“ ütles esimest intervjuud andes Elise Pani, kelle esitusel kõlas täna kaks korda laul „Kevadele vastu“, loo autor K. Sepp. Laulma hakkas Elise õpetaja Margrit Kitse juures juba kolme aastaselt ja sealt alates on osalenud igal aastal Pärnu linna ja maakonna noorte laulukonkursil „Sügisulg“. Elise ema ütles, et tütre laulmise anne on ilmselt pärit isa liini pidi, sest tema vanaema Diane Pani on samuti väga musikaalne. „Minu vanaema on Raeküla lasteaia muusikaõpetaja ja ta õpetab mulle klaverimängu,“ ütles Elise ema sõnade kinnituseks juurde.

Žüriisse kuulusid tuntud laulupedagoog ja helilooja Toomas Voll ning muusikapedagoog Ene Oltre. Toomas Voll ütles, et kuldmikrofoni saaja väljaselgitamine nõudis tublisti vaeva, sest headest lauljatest paremaid ja kõige paremaid lauljaid polnud üldsegi vähe. Päris huvitav on teada, et enne žürii otsuse teatavaks tegemist pakkus Sindi Linnavalitsuse haridus- ja kultuuritööspetsialist Kadi Kalmus kolme võimalikku kuldmikrofoni kandidaati, kellest üks – Elise Pani – osutuski täppi läinuks.

Üldse osales esimesel laste laulupäeval 34 kolme- kuni seitsmeaastast laulusuud, mis oli Margrit Kitse arvamusel täiesti optimaalne esinejate arv. Kogu laulupäeva organiseerimise raskust kandsid ModeRato juhatuse liikmed Margrit Kits ja Reine Niin. Organiseerijate tänu kuulub Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupile, Sindi Linnavalitsusele, MTÜ Sindi Teatriseltsile, Teadus ja Haridusministeeriumile.

Pärnu maakonna esimesest laste laulupäevast ilmub sõnas ja pildis lähiajal pikem ülevaade.

Žürii liikmed Ene Oltre ja Toomas Voll teevad rasket ja vastutusrikast tööd; Elise valmistub esitama teist korda laulu, mis tõi talle kuldmikrofoni

Samal teemal: