18.aprillil toimus Kilingi –Nõmme spordikeskuses CSIT Mängude avapeole minevate Pärnumaa esinejate ülevaatus, kus osalesid 1.-5., 6.-9., 10.-12.klasside võimlejad, poisid-mehed, samuti naised kavaga „Saatanlik naine“ ja C-rühmade rahvatantsijad.

CSIT on lühend prantsuse keelsest nimetusest Confederation Sportive Internationale du Travail, mis liidab kõiki maailma spordiseltse. Mängud toovad ülemaailmselt kokku töötavaid ja õppivaid sportlasi. Esmakordselt korraldas taolised maailmamängud 2008. aastal kuurortlinn Rimini Itaalias. Saabuval suvel kohtuvad 28 riigi sportlased Tallinnas. Sportlikud võimed pannakse proovile jalgpallis, korvpallis, võrkpallis, rannavolles, tennises, petankis, maadluses, judos, karates, kergejõustikus, ujumises ja males. Liikumisharrastajad ja naisvõimlejad esinevad väljapool ametlikku kava.

CSIT Mängude avapidu peetakse 3. juulil Tallinna Kalevi staadionil, kus oma etteaste teevad ka võimlejad Tanel Padari ja The Sun’i saatel. Seega jääb harjutuste lihvimiseks aega kuni juuni lõpuni. Alates 29. juunist kuni 2. juulini harjutatakse juba Tallinnas ühes kõigi teiste Eesti võimlejatega.

Kilingi-Nõmme ülevaatusel tegid kaasa ka Sindi noortekeskuse võimlejad, kelle esitatav kava kannab nimetust „Kuu ja päike“. Ülevaatuseks olid kohale jõudnud kenad tumesinised esinemisriided. Kübarad on ühelt poolt päikest kujutavalt kuldsed ja teiselt poolt kuud meenutavalt hõbedased. Ka termotekid on kuldsed-hõbedased, et toetada kübarate ilu. Esinemisel kasutatakse kübarate ja tekkide mõlemat poolt, mis toob staadionile enneolematu värvidemängu.

Ülevaatusel juhendas võimlejaid selle kava autor Sirje Pallo võimlemisklubist Rütmika. „Kui alguses tundus esinejatele tempo lootusetult kiire, siis praeguseks on sammud kenasti selged ja mustrid paigas,” on Sindi noortekeskuse juhataja Helle Vent arenguga rahul, sest iga võimleja peab täpselt meeles pidama, millise täpi juurde tuleb liikudes jõuda. Kõigi sammude pikkus peab olema parajalt mõõdetud.

Pühapäeval, 25.aprillil toimusid Kilingi-Nõmmes võimlemisklubi Githa traditsioonilised lahtised meistrivõistlused iluvõimlemises. Osales 49 võimlejat, kes esitasid vaba-, hüpitsa-, palli-, lindi- ja kurikakavad. Esineti nii individuaalselt, kui ka paariskavadega. Sindi noortekeskuse võimlejad võistlesid individuaalsete ise väljamõeldud vabakavadega. Kuldmedali võitis Elo Vent, hõbemedali Annabel Sarapuu ja pronksmedali Eliise Kull. Ainult 0,05 punktiga kaotas pronksmedali Kristella Kukk. Kõige lootustandvama võimleja tiitli pälvis Aveli Lehiste.

Järgmine esinemine on 7. mail Kilingi-Nõmmes toimuv XXI Githa Emadepäeva Võimlemispidu, kus valitakse võimlemismiss 2010 ja graatsiliseim rühm. Enne selle suve suuresinemist osalevad Sindi võimlejad 7.-10. juunini kestval noortekeskuse kevadlaagris.

Iluvõimlejate tubliduse kõrval väärib nimetamist ka noortekeskuse aktiivne liige Rai Multanen, kes osaleb 13.-16. maini Vilniuses toimuval rahvusvahelises projektis Young B. Üldse osaleb Eestist selles projektis 8 noort. Projekti eesmärkideks on noorteühenduste omavahelise koostöö tõhustamine, dialoogi rakendamine kohaliku omavalitsuse ja noorte vahel, diskussiooni arendamine noortesõbraliku keskkonna loomise teemal ja vahendite tekitamine noortega seotud küsimuste lahendamiseks.

Helle Vent loodab, et põhjalikumalt saab sellest sõidust lugeda mai teises pooles.

Juba varem on kirjutanud 4H klubi Sindila liige Ivi Lilles ise sellest, et läbis edukalt konkursi ja sõidab IFYE-na kaheks kuuks Austriasse, kus elab 4H peredes, tutvub kohaliku organisatsiooni töö, kultuuri ning eluoluga. Soovime koos Helle Vendiga ka Ivile toredat suve!

Fotode autor on Helle Vent

Samal teemal: