Kahjuks sai Domino OI OÜ juhatuse liige Piret Pool alles täna hommikul teada, et paaril eelneval päeval rüüstasid alaealised noorukid Pärnu mnt 26 hoones asuvat saali, kus 29. ja 30. jaanuaril jagati vähemalt 1000 inimesele tasuta riideid. Pealtnägijate sõnul on olnud tegemist 5-6 kuni neljateistaastase või noorema noorukiga, kellest vähemalt üks on tütarlaps. Ühe täna hommikul kohapeal käinud tunnistaja sõnul olid vähemalt kaks noorukit Sindi Gümnaasiumi vene osakonna õpilased – samad, kes teiste tunnistajate ütluste kohaselt 3. veebruari õhtupoolikul purustasid Sindi kooli territooriumile ehitatud lumeküla.

Piret Pooli suured pisarad, meeleheide ja abituse tunnetus tekitasid sügava nõutuse kõigis sündmuspaigal viibinud inimestes. Kuna hoone omanik kirjutas politseile toimunu kohta avalduse, siis alustatakse kindlasti uurimist. Paraku tunnistavad nii kannatajad kui erinevad ametnikud, et taoliste süüdimatute rüüstajate vastu puuduvad igasugused reaalselt toimivad tõkendid. Pärnu mnt 26 hoonesse on tehtud politseile väljakutseid varem juba kolmel korral. Omanik on paljud aknaavad korduvalt kinni katnud kergesti purustatava klaasi asemel tugevama materjaliga, aga tulutult. Nähtut hinnates tuleb nõustuda Piret Pooliga, et tegemist pole tavapäraste varaste või muidu huligaanitsejatega ja antud juhul on tema sõnul kokkupuude sihipäraselt tegutseva terroriseeriva laste jõuguga. Küsimus on eelkõige koduses kasvatuses. Ilmse totaalse koduse kasvatuse puudujääkide korvamist oleks antud juhul ülejõukäivalt palju oodata ka kooli vene osakonna pedagoogidelt.

Lisaks eelpool kirjeldatud kuritegelikele sündmustele rääkisid Sindi linnas usutletud inimesed tänast juhtumit kommenteerides, et samad teadaolevad noorukid on mureks olnud elanikele juba pikemat aega ja kirjeldasid nende tegevust väga detailselt. Kõik, kes täna olid valmis midagi rääkima, leidsid, et Sindi Linnavalitsus koos kohaliku politseiga peaksid toimuvasse senisest olulisemalt jõulisemalt sekkuma, et tagada suuremat turvalisust.

Samal teemal: