Ehitustööd Papiniidu tänava ääres

Kas lumerohke talv on Pärnus Papiniidu pikenduse (Liivi tee) uue trassi rajamisel ja Riia mnt rekonstrueerimisel tööde graafikus püsimist häirinud või suudab ehitaja kõigele vaatamata ettenähtud ajakavas püsida?

Allan Kasesalu: Senini ei ole ehitaja ega järelevalve tööde graafikust mahajäämist kinnitanud. Talvel teostatakse põhiliselt trasside ja kommunikatsioonide ehitustöid, mille hulka kuuluvad sadevete kollektorite, sidetrasside, elektriliinide ja -trasside ning veetrassi ja kanalisatsioonitrasside ehitus. Külm ja lumi ei ole takistanud trasside ehitustöid, kuid kindlasti on väga lumerohke talv kulutanud ehitaja rahalisi ressursse avalikule liiklusele avatud teelõikude korrashoiul, nagu seda on libeduse- ja lumetõrje. Uutel teetrassi osadel on teostatud raadamistöö, juurimistööd ja kasvupinnase koorimised ning koheselt, kui ilmastik lubab alustatakse muldkeha ehitustöödega. Kuna aluspinnas, muldkeha ja ehitamisel kasutatav pinnas ei tohi olla külmunud, siis saab nende töödega alustada eeldatavalt mitte enne aprillikuud.

Kas vastavalt algsele kavale valmib hiljemalt ca kolme ja poole kuu pärast Riia maantee ja Papiniidu tänava üks tee pooltest, kuhu juba mais tahetakse liiklus peale suunata, et alustada nimetatud tänavate vastaspoole uuendamisega?

Allan Kasesalu: Kõige ilmekamalt näitavad graafikus püsimist maikuusse planeeritud asfalteerimistööd – kui need algavad õigeaegselt, siis on põhjust loota, et ka kõik muu laabub, nagu ette kavandatud.

Samal teemal: