Tänavuse Pärnu Jääfestivali avapäeva ilutulestik

Jääfestivali juht Piret Hallik-Sass annab teada, et Pärnu Jääfestival ootab vihma lakkamist. Vihm on suurim vaenlane nii lumeobjektidele kui ka jääskulptuuridele. Kuigi Pärnu jääfestivali ala on praegu vist ainuke koht, kus suurtes kuhilates kõrguvad lumemäed, siis vihma ajal on silmanähtavalt näha nende vähenemine. Niisamuti on vihm suurim vaenlane jääskulptuuridele. Jääfestivali meeskond on jääskulptuuride säilitamiseks pakkinud need kilesse. Nii peavad need vihmale paremini vastu ning ootavad eksponeerimiseks külmemat ilma. Ka tuubirada ja klaveriloomade mäng on vihmaga pehmed ning ei talu peal kõndimist. Atraktsioonide säilitamiseks on need suletud. Niipea kui ilm külmemaks pöörab, saab need korrastada ja taas kasutusele võtta.

Vihma tõttu jääb ära ka täna kl 19 välja kuulutatud Jäämuusika kontsert, sest vihm muudab pööraseid trikke tegeva slacklineri Jaan Roose etteaste eluohtlikuks. Vihmaga ei saa mängida ka kõiki pille, mida on ehitatud ja valitud nii, et need peaksid vastu külmale, mitte vihmale.

Jääfestival annab teada, millal on taas võimalik park avada. Tänaseks ostetud pääsmed kehtivad järgmistel päevadel või ostetakse tagasi.

Mõned pildikesed Jääfestivali avapäevast

Samal teemal: