Vikerkaar kaunistab purskkaevu

Täna Helmondi peo- ja toidutares toimunud ühisel nõupidamisel Sindi Seltsimaja ja OÜ Helmond esindajate vahel lepiti põhimõttelistes küsimustes kokku selles kuidas 23. juunil korraldada Sindi suurt jaanipidu.

Sindi Seltsimaja juhataja Priit Kask leiab, et Helmondi on kõigiti sobiv jaanipäeva pidamise paik; peo- ja tantsutare terrassil

Käesoleval aastal peetakse Sindi jaanipidu taas Helmondi peo- ja toidutare puhkekeskuse kaunil luhal Pärnu jõe ääres. Kuna sündmuse läbiviimise kulud jaotuvad kokkulepitaval viisil Sindi linna ja Helmondi vahel, siis on väljaminekute poolelt suur ühistegemine kumbagile osapoolele majanduslikult soodsam ettevõtmine sellest, mis oleks eraldi ja mõneti konkureerivalt jaanipäeva pidamine samale kogukonnale – leiavad mõlemad korraldajad.

Helmondi peo- ja tantsutare asub vahetult vastu linna piiri mõne minuti jalutuskäigu kaugusel Tammeoja bussipeatusest. Jaaniõhtuga tahetakse alustada kell 19.00 Sindi seltsimaja isetegevuslaste esinemistega. Samal ajal korraldatakse lastele ja täiskasvanutele jõukohaseid lustlikke võistlusmänge. Näiteks põhukottidega võitlemist, põrsa püüdmist ja muud põnevat. Peaauhinnaks kena põssa. Lastele on olemas kiiged ja hüppealus. „Tagurpidi pööratud satelliidi pannil“ küpsetatakse roogasid, et kõht pikalt kestval jaanipeol ei koriseks.

Õhtu peaesinejaks on kutsutud Karl Madis ja Margus Martmaa, kes esinevad esialgse kava kohaselt neljal korral pool tundi jutti. Peale võimast ilutulestikku mängib süntesaatoril Arne Järvesaar palkmaja tugevate seinte vahel. Diskori puldis asub Enno Lohu.

Loomulikult kuulub iga tõelise jaanipäeva juurde ka tule tegemine. Mida suurem, seda uhkem ja põnevam. Praeguseks kokku kogutud põletusmaterjal tõotab tõepoolest suurt tuld, mille tegemiseks vajalik ettevalmistus ja kooskõlastamine ongi parajasti käsil.

Kes ei taha viimasele bussile kiirustada või soovib pikemalt jaanipäeva pidada, nende päralt on suur telkimise plats, kuhu mahub Helmondi perenaise Katrin Pulsti sõnul lahedalt vähemalt 40 telkmajakest. Telgi peab siiski ise kaasa võtma.

Kaunistus sauna seinal on Kadi kätetöö

 

Samal teemal: