Tulevikus ei pea ratturid enam Sindis Pärnu maanteel sõiduteed liikumiseks kasutama

Käsil olev projekt on loogiline jätk 2008. aastal valminud Paide maantee äärsele kergliiklusteele, mis asub Pääsukese ja Kauri tänavate vahelisel osal. Vastavalt koostatud kavale jätkub kergliiklustee alates Kauri tänavast Paikuse tee ja Tiiru tänava kaudu väljumisega Linnu teele. Edasi kulgeb kergliiklustee mööda Pärnu maantee äärt kuni Karja tänavani.

Pärnust Riia maantee äärest alguse saav kergliiklustee, mis praegu lõpeb Kauri tänavaga, pikeneks projekti teostumisel 1,8 kilomeetri võrra.

Linnu teel asuvad looduskaitse all olevad Kariste ja Oru männid, mis tee rajamisele ette ei jää, aga kindlasti tulevad uue tee rajamisega paremini nähtavale. Samal lõigul on juba varem tee äärt võsast puhastatud. Töö olnuks hädavajalik ka siis, kui kergliiklusteed poleks ehitama asutud, sest liigselt tee lähedal kasvav võsa ja kõrghaljastus halvendavad kruusakattega tee seisundit. Sindi Linnavalitsuse insener Rein Ariko selgitas, et liigselt kinni kasvanud teedel tekkivad okste varjud ja tuult kinni hoidvad „seinad“, mis ei lase kruusakattel piisavalt kiiresti kuivada ja nii püsivad kauem kestvalt teed lõhkuvad porilombid.

Hanke pakkumuste esitamise viimane tähtaeg on tänavu 1. augustil kell 14.00. Ariko hinnangul võiks kergliiklustee valmida novembriks. Seda muidugi juhul, kui ikka laekub tähtajaks pakkumisi ja mõni kõrvale jääv firma ei esita pretensioone, nagu see sageli tavaks on saanud.

Projekti rahastab 85% ulatuses EAS ja Sindi linn tasub tööde maksumusest 15%.

Lisaks sellele kuulutatakse mõne nädala pärast välja veel teinegi hange, et jätkata kergliiklustee ehitamist Viira suunal, mis praegu on olemas kuni Supeluse tänavani. Ühtlasi tahetakse uuendada Pärnu maantee Silla tänava ja Tammeoja vaheline sõidutee lõik.

Samal teemal: