Kontsert-etendus

Iseseisvusmanifesti 95. sünnipäeval, 21. veebruaril, tähistati Sindi seltsimajas Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva piduliku kontsert-aktusega, kus anti üle Sindi linna 2012. aasta inimise tiitel Urmas Partsile, tehti teatavaks nominendid ja kuulutati välja aasta parimad kultuuritegelased ning sportlased.

Urmas Parts valiti Sindi aasta inimene 2012 tiitli vääriliseks; Eneli Arusaar ja Kristel Reinsalu on Sindi aasta inimene 2012 nominendid

Sindi linnapea Marko Šorin tuletas meelde, et keskpäeva paiku 95 aasta eest kiideti manifest heaks ja seda dokumenti võibki pidada iseseisva Eesti Vabariigi välja kuulutamise kuupäevaks. Šorin ütles, et väike riik võib olla habras nagu klaasanum, millega hooletul ümberkäimisel võib ta ka kildudeks puruneda. Aga linnapea ei külvanud öelduga pessimistlikku tuleviku väljavaadet, vaid rõhutas Eesti elujõulisest. Selle kinnituseks tõi ta näite Sindi linnast, kus jätkub tublisid koolinoori, kultuuri- ja sporditegijaid, aga ka ettevõtjaid, kes sisendavad usku järgnevatesse päevadesse.

Sindi aastainimese nominendid ja auväärse tiitli nimetamine

Sindi Linnavalitsuse haridus- ja kultuuritööspetsialist Sigrid Jamnes tutvustas Sindi aasta inimese nominente. Kristel Reinsalu on viinud oma töö- ja pühendumisega Sindi Laulukoori rahvusvahelisele tasemele ja kooriliikmete hinnangul on vahepeal hääbumisele vajunud laulukoor saanud dirigendi juhtimisel uue hingamise. 2012. aastal osales Sindi Laulukoor ja naisansambel Šal-lal-laa Barcelona rahvusvahelisel rahvalaulufestivalil, kus pälvis paljude kuulajate ja festivali asutaja ning presidendi tunnustuse. Naisansambel Šal-lal-laa, saavutas samal aastal märkimisväärseid kohti mitmetel maakondlikel ja üleriigilistel lauluvõistlustel.

Eneli Arusaar andis oma tegevusega 2012. aastal märkimisväärse panuse Sindi linna noorsoo- ja kultuurielu edendamisele. Märkimist väärivad tema noorsootööalased tegemised Sindi linna integratsioonilaagri korraldamisel ja läbi viimisel, mille eesmärgiks oli noortes koostöö- ja eneseväljenduse oskuse arendamine, samuti oma eakaaslaste ja kodulinna vastu austuse kasvatamine. Sindi linna loodusõppelabori „Seemnest tärkab elu“ metoodiline juhendamine, õpetamaks lapsi loodust armastama ja hoidma. Koostöös linna muuseumi, raamatukogu, kooli ja erinevate vabaühendustega on ta rikastanud kohalikku kultuurielu mitmete tunnustust väärivate tegemistega nagu vanavanematepäeva, Sindi kooli juubeli kontsert-etenduse ning mitmete teiste sündmuste ettevalmistamisega.

Urmas Partsi eestvedamisel avati 2012. aasta augustis Sindi linnas Kriipsujuku mängutuba, kus lapsed saavad mõnusalt aega veeta. Ettevõtmise õnnestumist kinnitab mängutoa külastajate rohkus ning lastevanemate ja laste positiivne tagasiside, mis annab lootust, et see ettevõtmine jääb kestma ja areneb vastavalt oma võimalustele edasi. Sindi aasta inimese preemia andis volikogu otsuse alusel üle linnapea Marko Šorin.

Nimetus omistati Kristel Reinsalule ja Margit Schmidt’ile. Viimati nimetatu juhendamisel on Sindi Avatud Noortekeskuse iluvõimlejad 2012. aastal edukalt esinenud võimlemisklubi Githa suurtel võimlemispidudel ja lahtistel esivõistlustel üksikkavadega. Mais esineti Pärnumaa tantsupeol „Pildikesi Pärnumaa ajalooalbumis“ Lavassaares, novembris pallikavaga Viljandi Gymnafestil.

Sindi linna 2012. aasta Parim Sportlane

Sõudja Allar Raja saavutas Londoni Olümpiamängudel 4. koha ja tuli Euroopa meistriks.

Maarika Buht saavutas Eesti Juunioride Meistrivõistlustel 2. koha ja püstitas 13 uut Eesti naiste erivanuse rekordit.

Marko Buht saavutas Eesti Juunioride Meistrivõistlustel 3. koha.

Jarmo Lehiste saavutas Balti Meistrivõistlustel meistritiitli, tuli Läti meistriks, sai Eesti Meistrivõistlustel 2. koha.

Randel Uibo saavutas kuni 15 aastaste poiste hulgas nii kreeka-rooma kui vabamaadluses Eesti Meistrivõistlustel 3. Koha ja on Nublust Nabiks seeria võistluse võitja.

Argo Mitt saavutas rahvusvahelisel Kristjan Palusalu mälestusvõistlusel 1. koha.

Hendrik Tamm osales viieteistkümnel võistlusel. Saavutas Maailma Meistrivõistlused Noortele Bulgaarias 10. koha ja Euroopa Meistrivõistlused Noortele Ukrainas 10. koha. Võitis Eesti Meistrivõistlustel kadettidele (kuni 17.aastastele) rahvusvahelises kabes 1. koha. Eesti Meistrivõistlustel juunioridele vene kabe 2. koht. Eesti Meistrivõistlustel meestele, rahvusvahelises kabes 6. koht. Pärnumaa Meistrivõistlustel meestele 2. koht. Eesti Meistrivõistlustel juunioridele, rahvusvahelises kabes 3. koht.

Janet Tamm osales neljateistkümnel võistlusel. Saavutas Maailma Meistrivõistlustel Noortele Bulgaarias brasiilia kabes 6. koha. Eesti Meistrivõistlustel juunioridele vene kabe 1. koht. Eesti Meistrivõistlustel juunioridele rahvusvahelises kabes 3. koht. Pärnumaa Meistrivõistlustel naistele 1. koht. Eesti Mõttemängude Festivalil vene kabes 1. koht ja rahvusvahelises kabes 2. koht. Pärnumaa võistkondlikel Meistrivõistlustel 2.koht. Meelit Männiste Häädemeeste turniiridel 1. koht.

Poksija Šamil Kurbanov saavutas Eesti Meistrivõistlustel U23 1. koha, Eesti Meistrivõistlustel U35 3. koha.

Poksija Danil Demidov saavutas Eesti Meistrivõistlustel U19 1. koha.

Kontsertkava

Kontsert-etenduse „ Oleme põhjamaa lapsed“ lavastas Eneli Arusaar. Esinesid Slavjanotška koor, tantsuansambel Kuu, Sindi Laulukoor, Sindi Gümnaasiumi lauljad ja rahvatantsurühm, Sindi lasteaia lapsed, Sindi Muusikakool, Sindi naisrahvatantsurühm, Sindi noortekeskuse iluvõimlejad.

Hendrik Tamm ja Janet Tamm
Treener Jüri Mozessov võtab vastu Šamil Kurbanovi ja Danil Demidovi autasud; publik

Pärast kontserti paluti kutsetega külalistel ja esinejatel suunduda kõrvalolevasse väikesesse saali, kus kostitati šampuse, suupistete ja tordiga.

 

*

Sindi Gümnaasiumi laulukoor

*

Samal teemal: