Paikuse Põhikooli direktor Aare Külaots;  õpilased ja õpetajad liiguvad kätest kinni hoides ümber Paikuse vallamaja

Täna hommikul moodustasid enam kui 400 Paikuse Põhikooli õpilast koos oma õpetajatega kätest kinni hoidva keti ümber Paikuse vallamaja.

Paikuse - parim paik, kus elada

„Oleme üllatamas vallamaja inimesi, sest maailmas on ärevad ajad ja õhtuti näeme teleekraanilt rahvaste tänavatele tulekut, et esitada riigi valitsejatele oma õiguste nõudmisi,“ ütles Paikuse Põhikooli direktor Aare Külaots, kes kohe ka rahustas vallamaja trepile kogunenud ametnikke hoopis rõõmsamate sõnadega. Paikuse vald saab nende päevade sees 20 aastaseks ja sel puhul otsustati tulla terve kooliperega valda õnnesoovidega tervitama. „Tulime vanema vennana, kes me oleme juba selle vanuse ületanud,“ sõnas Külaots ja selgitas väikese arvutuse põhjal, et kooli nelisada õpilast moodustavad nelja tuhande elanikuga vallast tervelt kümnendiku, kellega täna vallamaja ümber inimketti moodustatakse.

Direktori sõnavõtu järel lauldi õpilaste Kristiine Anni ja Vanda Helene Ollepi  eeslaulmisel ühiselt: „Õnne soovime sul, õnne soovime sul, palju õnne kallis Paikuse, õnne soovime sul!“

Kingitusena anti vallavanemale Kuno Erkmannile üle eripärase käsitööna valminud raamat õpilaste poolt tehtud sissekannetega. Esimese B õpilane kirjutab: „Vallavanem, ta nimi on Kuno, hästi pikk, kes rulluiskudel sõitis koolini ja tagasi.“ Edasi kirjutatakse, et vallal on ilus loodus ja töökad inimesed ja vallavanem juhib oma meeskonda väga hästi. „Paikuse on ilus koht, käia siin ei ole oht, linnud laulavad siin hästi...,“ öeldakse üheksandast B-st ja samas vaimus jätkatakse paljude teiste heade sõnadega. Siiski on jäetud hulga valgeid lehti veel vabaks, et jätkata kaunite õnnesoovidega ka teiste õnnitlejate poolt.

Pöördudes valla poolse tänuga koolinoorte poole, tunnistas Kuno Erkmann, et teda valdab helikopteri tunne, mis tõstab mitte üksnes teda üles, vaid tiivustab tervet selle kogukonna rahvast. „Paikuse vald, see tähendab meid kõiki ja vallale on iga üksiku inimese tegu väga tähtis,“

rõhutas vallavanem meeskonna töö tähtsust ühiste eesmärkide poole püüdlemisel.

Vastukingitusena kingiti klassikomplektidele suured šokolaaditahvlid, mille ümbrisel olev kiri kinnitab, et Paikuse on parim paik elamiseks.

Sündmuse peaproov oli küll eelnevalt tegemata, aga sellele vaatamata õnnestus seegi ülimalt hästi. Kätest kinni hoidev inimkett pöörles ümber vallamaja päris mitu elamust tekitavat tiiru.
Taolisel viisil valla õnnitlemise idee autor on keemia õpetaja Marika Jagomägi.

Paikuse Põhikool vallamaja ees

Samal teemal: