Kaitseliidu Pärnumaa Maleva kaitseliitlased Rainer Ristimets ja Kalle Mürel viisid läbi lipu hoidmise ja kandmise õppuse Tori Põhikooli ja Sindi Gümnaasiumi õpilastele.

Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ja Tori Põhikooli direktor Pille Usin jälgivad õppuse käiku; Vanemseersandid Rainer Ristimets ja Kalle Mürel valivad paremat lippude asetust kiriku ette
Harjutused Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku ees

Täna keskpäeavaks kogunes Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku ette 34 Tori Põhikooli ja 16 Sindi Gümnaasiumi õpilast, et saada esimesi teadmisi lipu kasutamise rituaalidest vastavalt sõjaväelisele ettekirjutusele.

50 suurt kandelippu kuuluvad Sindi Gümnaasiumile, kes on alati heal meelel lubanud neid ka teistel soovijatel kasutada. Täna mõistsid õpilased, et lipu kasutamine ei tähenda suvalisel viisil selle hoidmist. Vanemseersandid Rainer Ristimets ja Kalle Mürel rääkisid ja demonstreerisid praktilisel viisil peamisi võtteid. Ristimets ütles et nii suurt õppust pole ta varem läbi viinud, aga ise on olnud erinevatel pidulikel sündmustel juba umbes kümmekond aastat lipuvalves. Ta meenutas mitmeid pikalt kestnud ettevalmistavaid õppusi ka Toris, kui oli oodata näiteks preident Meri külastust.

Tori kooli direktor Piret Usin ütles, et kuigi paljud asjad ei pruugi noortele kohe meelde jääda, andis tänane päev õpilastele täiesti uue emotsionaalse ja uute teadmiste põhise kogemuse lipu väärikaks kohtlemiseks. Pärnumaa maleva pealik Mehis Born kinnitas valmidust ka edaspidi jätkata sarnaste koolitustega. Selliste õppepäevade korraldamine on üks osa Eesti Lipu Seltsi ja Kaitseliidu Pärnumaa Maleva vahelistest ühistest ettevõtmistest.

Homme rivistuvad nende samade koolide õpilased pool tundi enne keskpäeva kahele poole kiriku peasissekäigust, et tervitada sinimustvalgete lippudega kella 12-ks priiusepäeva tänujumalateenistusele saabuvaid kirikulisi. Eesti Lipu Selts ja Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku Taastajate Ühendus teatavad, et kolmapäeval toimuva teenistuse juurde kuulub ka vabadusvõitlejale Jüri Kukele mälestustahvli pühitsemine. Jumalateenistusest võtab osa ka kaitseminister Urmas Reinsalu ja priiusepäeva pühitsemise mõtte algataja Trivimi Velliste.

Tori ja Sindi õpilastele jäävad erilisel viisil priiusepäeva pühitsemist meenutama märgid ja sinimustvalged rinnalindid, mille kingivad mõlemad koolid oma õpilastele.

*

 

Samal teemal: