Ilusat Eesti Vabariigi sünnipäeva!

Reedel, 25. veebruaril kell 17.00 loeng “Puulinn Pärnu” Pärnu Ingerisoomlaste Kultuurikeskuses, Lõuna tänav l8.

Eduard Rajari tekst

Pärnumaa Muinsuskaitse Selts pidas järjekordselt plaane 8. veebruaril. Leidsime, et ehkki on tulemas valimised ja poliitilistest arutlustest on õhk tiine, on aeg pakkuda rahvale vahelduseks ka midagi muud. Midagi, mille kestvus on pikem kui valimislubadused, mis võib-olla kujundaks inimeste arvamusi ja arusaamu meie ümbrusest. Midagi meid ümbritsevatest väärtustest ja varjatud ilust. Väärtustest, mida me saame ise hoida ja kaitsta, olenemata riigist ja nendest, kes parasjagu Toompeale valituks saavad.

Me alustame loengute sarja, mille ühine nimetaja võiks olla muinsuskaitse. Avaloenguks pakume E. Rajari kord juba esitatud, kuid mitmete inimeste poolt uuesti nõutud "Puulinna". Puulinn Pärnu, kaunis ja omapärane, detailiderikas, kohati väsinud ja lagunev, enamasti aga korrastatud, vahel ka rikutud, on tervikuna arvestatav säilinud ajalooline keskkond. Sõbralik omade vastu, huvitav ja külalislahke võõraste silmade läbi.

Esimene loeng toimub 25.veebruaril algusega kell 17.00 Pärnu Ingerisoomlaste Kultuurikeskuses, Lõuna tänav l8. Edaspidi tahame loengutega jätkata kord kuus. Tahame kutsuda esinema erinevaid lektoreid, et oleks vaheldusrikkam ja huvitavam. Me ei keskendu ainult majadele, räägime kalmistutest, arheoloogiast ja muustki. Kuidas meie plaanid õnnestuvad, sõltub paljuski teist, külastajad. Kui teil on huvi mõne erilise teema vastu, mis kõlbaks muinsuskaitse nimetuse alla, siis andke teada, püüame teie soovidega edaspidi arvestada. Palume teada anda ka neil, kellel on endal midagi omalt poolt rahvale ette kanda. Loengud on avatud kõigile huvilistele.

Samal teemal: