Tort ja raamatud kõigile Paikuse valla sünnipäevalistele

Paikuse Lasteaia Mesimumm direktor Eve Kalimulina ütles tervitussõnana, et tarkus ei asu mitte akadeemiliste õpingute tipus, vaid lasteaia liivakastis. Selle kinnituseks kinkis ta lasteaia poolt klaasi alla raamitult hulga tõeteri, mille kohta võib ka öelda, et lapsesuu ei valeta. Neid asju on öelnud Rukkilille rühma lapsed selliselt nagu nad mõtlevad oma koduvallast ja vallavanemast.

Paikusel on lasteaia vald ja üks põhikooli vald. Vald on koht, kus töötavad hästi tähtsad inimesed. Need on eesti rahvusinimesed. Vallamaja on kõige tähtsam maja Paikusel. Vallamajas pannakse pidu ja vallamaja küljes lehvib Eesti lipp ja valla lipp. See tähendab, et see vald on eesti maailm, kui keegi näiteks on teisest maailmast ära eksinud, siis ta teab, et see on eesti maailm. Vallavanem on tavaline inimene aga natuke ka eriline, tema valvab valda, ta on ikkagi kõige tähtsam inimene vallas. Kui on mingi väga tähtis päev, siis kõik teised valla inimesed kogunevad tema ümber. Ta on hästi tark ja kindlasti ka tore, ta tervitab lapsi ja teeb põhiliselt arvutitööd. Vallas töötavad ka teised inimesed, isegi naised. Nad teevad paberitööd ja arvutitööd – uurivad valla inimeste asju.Varsti panevad vallatöötajad üles kaamerad, selleks et röövlid Paikusele ei hiiliks. Vallatöötajad abistavad inimesi, näiteks kui inimesed ei tea, kuhu vallavanema sünnipäevalt minna, siis nad juhatavad. See, et Paikuse vallal on sünnipäev on väga tore, aga tahaks, et ta liiga vanaks ei saaks!

Pärnu Vee juhataja Garri Suuk iseloomustas vast kõige paremini Paikuse valla tegemisi. Ta ütles, et ei vallavanema ega teiste valla esindajate suust pole pidupäeva sõnavõttudest olnud kuulda selle paiga majanduslikest saavutustest või loetelu suurtest tegudest 20 aasta kestel. Tunnustust ja positiivset hinnangut on andnud valla tegevusele teised. Võibolla see ongi ühe edukama valla tarkus olnud, et ilma valjuhäälselt lokku tagumata ja suuri sõnu tegemata on vaikselt kuid järjekindla püsivusega eesmärkide kindlalt tegutsetud.

Helve Reisenbukile anti üle Paikuse valla vapimärk. Tema oli ka kogu suurejoonelise päeva peakorraldaja ja õhtu juht. Koosviibimisel, kus kohal oli tublisti üle paarisaja inimese, tänati väga paljusid valla heaks töötavaid inimesi ja austati lisaks tänukirjadele ka mitmesuguste hinnaliste meenetega. Esinesid erinevad muusikud, aga ka tantsijad. Paikuse poolt astusid lavalaudadele oma valla harrastusteatri näitlejad, keda juhendab kultuuritööspetsialist Ille Riivits. Näitemängu tarvis olev interjöör laenati põhiliselt Seljametsa Muuseumist. Näidendi peategelase rolliga tuli üllatavalt meisterlikult toime Helve Reisenbuk.

Suurest saalist juhatati inimesed kõrvalruumi suupistete juurde ja tantsupõrandale. „Kuna Paikuse valla järgmise viisaastaku plaanis on Reiu jõe suudmesse sadama rajamine, siis hakatuseks kutsuti kohale ansambli Audru Jõelaevanduse pundi mehed, kelle abil rahvas saab jalga keerutada,“ ütles Helve Reisenbuk, kelle tõsiselt võetavad ütlemised peenetundliku huumoriga segatult mõjuvad alati väga veenvalt. Seega võib kindlalt eelseisval veerandsajandal valla juubelil vaadata tagasi mõnegi pikalt kavandatud suurprojekti realiseerumisele.

Keskööl lõikas vallavanem Kuno Erkmann lillelise ja maakaardiga varustatud juubeli tordi tükkideks. Järgmise kuupäeva esimesel öötunnil tõi pikk lõõtsbuss vallarahva kenasti koju tagasi. Iga osavõtja võis tasuta kaasa võtta trükisooja raamatu "Paikuse vald 20".


Samal teemal: