Algavaks õppeaastaks TÜ Pärnu kolledži poolt väljakuulutatud Väärikate Ülikooli vabadele kohtadele ja õpikodadesse registreerimisele hakkasid inimesed täna hommikul järjekorda kogunema juba poolteist tundi enne vastuvõtu algust. Väärikate Ülikooli projektijuht Mari Suurväli ütles, et kella kümneks seisis uste avamise ootel juba umbes seitsekümmend pärnumaalast ja kokku võeti täiendavasse nimekirja sadakond huvilist. Ühtekokku on tänavusi õppureid 460, kellest osa ei mahu sanatoorium Tervis konverentsisaali ja peavad leppima video ülekande jälgimisega suures teise korruse fuajees.

Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe avab õppeaasta 18. septembril ja esimesed esinejad on Pärnu maavanem Andres Metsoja ning Pärnu Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Heiki Mägi. Lektorid lahkavad küsimust „Kas Pärnumaa on õigel teel?“

Peatselt toimuvad kohalike omavalitsuste valimised tulevad teemaks ka Väärikate Ülikooli kuulajate jaoks. 2. oktoobril korraldatakse suure auditooriumi ees debatt Pärnu linnapea kandidaatidega.

Võimalik, et 16-ks oktoobriks on Eesti – Vene piirilepe välisministrite tasandil juba allkirjastatud, aga just sellel kuupäeval on lubanud sellest kõnelda Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Järgnevateks loenguteks on andnud nõusoleku Igor Gräzin, Kaja Sak, Erki Bahovski ja Anne Rähni.

Endiselt jätkuvad tööd õpikodades, mida on 13 nimetust.

Õppekäigud viivad Tartusse jääaja keskusesse ja teaduskeskusesse AHAA, Riigikogusse, Tallinna teletorni ja botaanikaaeda, lennusadamasse, Laidoneri muuseumisse ja bastioni käikudesse. Euroopa majas kohtutakse Siim Kallase ja Olli Rehniga. Käesoleva kuu kahel viimasel päeval korraldatakse esmakordselt Pärnu taimelaat Vallikääru aasal, kuhu korraldatakse samuti organiseeritud külastus. Eestvedajaks on Inga Mänd.

Samal teemal: