Katlamaja tagune ala on puhastatud ja tasandav mullakiht laotatud üle laia platsi. 1. mail seisab suur töö ees rehitsejatel. Sindi Gümnaasiumi majandusjuhataja Mart Nõmm plaanib sinna tervelt 15 naist rehadega ja 3 meest appi labidatööd tegema, et maapind saaks ühtlaselt siledaks ja võiks ka muruseemne maha panna.

Kuid see on vaid üks väike osa sellest, mis juba tehtud ja kavandatakse laupäevasele hoogtöö päevale. Teisele poole katlamaja, staadioni nurka on kogutud suur kuhi maha võetud kuusehekist, mis on oma dekoratiivse ilme minetanud. Plaanitakse staadionit ümbritseva kuuseheki uuendamist. Koolimaja juurdeehituse tagusel alal riivab veel vaid viimaseid päevi vaadet aiaäärne võserik, mis tahetakse ära saagida ja raiuda. Traktori sahk on asfaldile kandunud murukamarad maha hööveldanud. Väljapoole aeda jäävad kraavid tahetakse puhastada ja kus labida töö oleks liialt aega nõudev, seal kasutatakse ka tehnikat.

Mihail Šorin lubas võrkpalliplatsid värviga joonida, et edaspidi oleks võimalik paremini reeglistiku järgi mängida. Koolimaja lähinaabruses oleva korruselamu mõned inimesed on end talgutele registreerinud gümnaasiumi nimekirjas ja soovivad ei kellegi maale jääva alajaama ümbruse puhtaks teha.

Mart Nõmmel on kenasti tööde jaotus paberil kirjas. Paarkümmend erinevat tööd seisab täpselt kirjas ja loetud inimeste arv kõikjal määratud. Enamik töövahendeid on koolil endal olemas, siiski läheks lisaks olemasolevale mootorsaele veel üht kettsaagi tarvis. Hea kui lisanduks mõni käru, viis labidat ja kümmekond reha. Praeguste plaanitavate tööde jaotuse järgi on oodatud vähemalt 65 talgulist.

Tutvudes senise tehtuga ja kuulates Mart Nõmme kavatsusi 1. maiks, selgus muu hulgas seegi, et tegelikult liiguvad vähem kui aasta ametis olnud majandusjuhataja mõtetes märksa suuremad plaanid. Ent praegu peab ta enneaegseks neist laiemat üldsust teavitada ja on valmis alles siis rääkima kui mehel endal asjad täiesti lõpuni läbi mõeldud ja asjaomaste ametnikega kooskõlastatud.

Samal teemal: