Täna õhtul korraldatud Sindi Gümnaasiumi tänupäeval tänas kooli direktor parimatest parimaid õpilasi ja lastevanemaid. Samal sündmusel osales ka Eesti Lipu Seltsi liige Heldur Paulson, kes tänas Eesti Lipu Seltsi nimel neid Sindi Gümnaasiumi õpilasi, kes pakkusid Sindi linnas oma abi 8. mail majalippude heiskamiseks.

Üks klaasbüstidest jääb hoiule Sindi Gümnaasiumisse ja teine Sindi Avatud Noortekeskusesse

Heldur Paulson avaldas Eesti Lipu Seltsi poolt tänu ja tunnustust Sindi Gümnaasiumile, kes tuli käesoleva aasta emadepäeval esimesena kogu riigis kaasa koos Sindi Avatud Noortekeskusega lipuseltsi algatusele ja pakkus oma abi sinimustvalge lipu heiskamiseks Sindi linna majadele. Ühtlasi on see tunnustus Sindi Gümnaasiumile, kes on erilisel ja silmapaistval viisil juba aastaid kujundanud noortes lipukultuuri kasvatust.

Eesti Lipu Seltsi logoga klaasbüstile on kantud nii Sindi Gümnaasiumi kui Sindi Avatud Noortekeskuse noorte nimed, kes olid abis 8. mai hommikul toimunud majalippude heiskamisel. Täpselt samasugune klaaspüst antakse üle ka Sindi Avatud Noortekeskusele.

Lisaks tänupüstidele valmisid ka Heldur Paulsoni kujundatud tänukirjad igale osavõtjale ja kõigi noorte rinda ehivad Eesti Lipu Seltsi logoga rinnamärgid koos sinimustvalgete lintidega. Tänukirja ja märgi vääriliseks on arvatud ka Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent, Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ja sama kooli majandusjuhataja Mart Nõmm.

Ain Keerup ütles oma sõnavõtus, et Sindi Gümnaasiumil läheb hästi ja osundas olulist tähtsust oma riigi juurde jäämisele: „Kallid õpilased! Ma olen teie üle tõesti uhke, sest Te ei ole mitte ainult head ja väga head õppurid, vaid teile läheb tõeliselt südamesse ja hinge ka oma Eesti Vabariik. Koos teiega ja eelkõige tänu teile, on meil olnud võimalus hoida aus Eesti lipu kultuuri, millega me oleme pälvinud tähelepanu ka väljaspool Sindit. See, et me väärtustame koos oma riiki ja tema sümboleid on üks asi, aga see kuidas seeläbi muutub teie suhtumine oma riiki ja rahvasse, on hoopis olulisem. Usun, et sellise suhtumisega jõuate te elus väga kaugele, sest teadmised ja oskused annavad vabaduse, aga armastus oma kodumaasse hoiab teid siiski kergekäeliselt Eestist lahkumast. Muidugi on vaja parandada tervet maailma, kuid meie oma riik ja linn vajavad just teiesuguseid inimesi. Inimesi, kes hoolivad kõikidest inimestest, hoolimata oma positsioonist ühiskonnas või kogukonnas.“

Varem on Eesti Lipu Selts tänanud Sindi Gümnaasiumit 2010. aasta sügisel lipukultuuri edendamise eest kogu Sindi linnas raamatuga „Jaan Poska oma ja meie ajas“. Enne seda tänas Eesti Lipu Selts samasuguse raamatuga Sindi Seltsimaja juhatajat Priit Kaske, kelle hoiul on lipuseltsile kuuluvad lipud ja kelle initsiatiivi tulemusel lehvib alates 2009-st aastast Sindi raekoja tornis sinimustvalge lipp. 2008. aastal kinkis Eesti Lipu Selts Sindi Muuseumile 25-ks aastapäevaks kahel põhjusel sinimustvalge lipu ja raamatu Eesti lipust. Esiteks seepärast, et nii muuseumil kui sinimustvalgel lipul on sünnipäev 4. juunil. Teine põhjus oli sümboolse tähendusega märk, millest pidi kujunema Eesti lipu kultuuri väärtustamiseks tehtava koostöö heatahteline algatus Sindi linna ja Eesti Lipu Seltsi vahel, sest just muuseum on kõige peamisem läbi ajaloo põlvkondi ühendav rahvuskultuuri kandvust edendav tempel.

Eesti Lipu Seltsi tegevust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Samal teemal: