Järjekordselt rivistuvad vanade meistrite ja päris algajate esimeste katsetuste tulemusel liivaskulptuurid Pärnu randa tavapärasesse asukohta, mis jääb laudtee ja Rannakohviku juures asuvate liivaluidete vahele.

Mati Sutt on tänukirjad juba kõigi osalejate jaoks valmis teinud; Mati Sutt avab rakist, et ERR meeskond saaks alustada harfi voolimisega

Kõigepealt tervitasid uudistajat vanad head tuttavad Rait Pärg ja Üllar Kallau, kes on lahutamatu tandemina alati olnud kohal nii liivast, jääst, lumest, tulest, puidust kui ükskõik millisest muust materjalist skulptuuride valmistamise massiüritustel. Nii ka seekord, kui nende ühistööna võtab ilmet loodav „Muusa“. Algselt oli plaan küll voolida tsellomängijat, aga kuna liiv pole keelpilli peenikese kaela meisterdamiseks kõige sobilikum materjal, siis loobuti mõttest kohe peale liiva laiali pudenemist.

Selle aasta Pärnu liivaskulptuuride päeva teemaks võeti muusika ja peakorraldaja rolli sai enda kanda Pärnu Kunstikool. Rait Pärg õpetab Pärnu Kunstikoolis vormiõpetust ja seega on tema ka käesoleval juhul täiesti sobilik päevade peakorraldaja. Loomulikult pole korraldustoimkonnast kuhugi kadunud ka suurte eelnevate kogemustega Mati Sutt, kelle kutsel ka sel korral saabusid liivaskulptuure valmistama vanad head soome sõbrad Leena Vainionpää ja Mikael Paajanen koos kaaslastega. Nemad kahekesi voolivad liivaluite ette kaevatud süvendi seinale koorilauljad koos dirigendiga. Nüüd võeti kaasa foto- ja filmimees Mikko Saukko, kes kogu sündmuste käigu kenasti digitaalselt purki paneb.

Rait Pärg arvas, et kuna hetkel toimub Pärnus rahvusvaheline laste- ja noortekooride festival „Europa Cantat junior 6“, siis oli parim viis seda sündmust liivaskulptuuridega erilisel kujul esile tõsta.

„Europa Cantat junior 6“ poolt on oma esindusmeeskond liivaskulptuuri meisterdamas. Hanna-Stina, Mariann, Mariliis ja Annika on ERR laulustuudiost ja nemad voolivad harfi.

Teine grupp soomlaseid võtsid ette kitarri voolimise. Jõõpre kooli õpilastel oli valmimas rohkete keeruliste nikerdustega töö, mille nimetuseks nimetati „Musikaalsed öökullid“.

Homme kella 14-ks selgub täpsemalt, kui palju osavõtjaid oma töödega lõpule jõuavad ja mida keegi valmis voolib. Siis toimub parimate premeerimine ja kõigile jagatakse tänukirjad.

Amanda proovib kätt väljapool piirdelinti; Pärnu Vabakooli töö
Mikael Paajanen näitab kuhu nurka paigutatakse koori dirigent; soomlased kitarri voolimas

Samal teemal: