Paikuse sünnipäev on 24. oktoobril

Trepil tervitasid lapsi vallavanem koos valla teiste ametnikega. Lapsed laulsid ja tantsisid. Seejärel tõusid kaks pisikest last trepist üles ja andsid kingituse kotikese vallavanema kätte. Lapsed jätsid kingitustena vallavanemale ka loosungid ja kümned õhupallid, samuti suure valla vapi, mille joonistasid pisemad mudilased, kes sedakorda ei jõudnud veel rongkäigus marssida.

Vastutervituses avaldas vallavanem Kuno Erkmann tänu lastele, kes tulid 20-aastaseks saanud valda täpselt tema sünnipäeval õnnitlema ja küsis samas, kellel neist meeldib Paikusel elada. Vastuseks tõstsid kõik lapsed käed ja hüüdsid üksmeelselt: „Mulle!!!“ Järgmisena küsis ta, kes teevad vallas elamise meeldivaks? „Meie ise,“ teadsid paljud lapsed vastata. „See, millega meie

pole veel hakkama saanud, tuleb teil endil suureks kasvades ära teha,“ jätkas vallavanem lastega kahekõnet ja oli rõõmsalt muretu, et selline suur vägi järelkasvavat põlvkonda, kes täna seisis vallamaja ees, viib valla elu kindlasti edasi. Lõpuks kinkis vallavanemgi lastele kaks suurt kotti maiustusi, mida saab põske pista.

Karikakra rühma lapsed said pärast teiste lahkumist tutvuda lähemalt ka vallamaja töötubade ja ametnikega. Teejuhiks oli Kuno Erkmann, kes jagas selgitusi ja vastas laste küsimustele.

Samal teemal: