Matti Fyhr ja Marko Pirinen

5-6 juulil peeti Sindi automudelite juhtrajal enduro ehk pikamaasõidu võistlus, milles osales 6 Soome ja 6 Eesti kaheliikmelist võistkonda.

Mikko Suoknuuti, Arttu Salomaa, Matti Führ, Marko Pirinen, Ants Volmerson, Kaiar Tammeleht; Atte Salomaa, Harri Nurkka, Mikko Suoknuuti, Arttu Salomaa, Andy Aron, Karmen Mets

 

Vaheldumisi 30 minuti kaupa sõites saavutasid parima tulemuse põhjanaabrid Matti Fyhr ja Marko Pirinen, kes läbisid ette antud ajaga 2716 ringi. 2664 ringiga tõusid paremuselt teiseks Kaiar Tammeleht ja Ants Volmerson Eestit esindades. Kolmandaks jäid 2538 ringiga Mikko Suoknuuti ja Arttu Salomaa samuti Soomest. Neljanda koha võtsid Karmen Mets ja Andy Aron Pärnumaalt, tehes 2471 ringi.

Juniorite arvestus saavutasid samad Pärnumaa noored teise koha. Neist paremaks osutusid aga Mikko Suoknuuti ja Arttu Salomaa. Junior enduro kolmandad olid Atte Salomaa ja Harri Nurka.

Karika ja diplomi andsid kätte EAMK juhtraja sektsiooni esimees Kaiar Tammeleht ja Sindi automudelismi juhtraja juhataja Johannes Mets.

Varem on Sindis toimunud nii Eesti kui Balti karika etappe. Samuti Eesti 2013 aasta meistrivõistlused ja Põhja-Euroopa meistrivõistlused.

Sindi uus juhtrada on ehitatud EAS-i toel Eesti-Läti koostöö programmi raames. Kaheksarajalise automudelismi juhtraja pikkus on 39,16 meetrit, jäädes Baltimaade teiste analoogidega veidi lühemaks Vilniuse rajast. Kuid Sindis on Baltimaade pikim 10 meetrine sirge, mis võimaldab sellel lõigul arendada üle 100 km tunnikiirust.

Samal teemal: