24aastase ajalooga karjääride majandamise ja mineraalmaterjalide kaevandamise ja tootmise ning teedeehituses tegutseva ettevõtte panustab ka palju kohalikku kogukonda ja noortespordi edendamisesse.

OÜ Moreen juhatuse liige Juss Maurer tunnustas tänukõnes oma töötajaid ja lubas, et raha taha ei tohiks jääda ükski noortesporti edendav ettevõtmine.

Jõgevamaa aasta investeerijaks kuulutatud Põltsamaa liimpuidust akna- ja uksetoorikute valmistaja AS PUIT-PROFIIL tootmisjuht Andrus Saar märkis tiitlit vastu võttes, et 99 töötajaga ettevõte on 30 tegevusaastaga arenenud väiksest pere-ettevõttest Eesti suurima kontserni liikmeks: „Tänan töötajaid, kes teinud rasked tööd ja võimaldasid investeeringute tegemist.“
Kaks aastat tagasi Põltsamaa külje all avatud ja paari aastaga jõudsalt arenenud Wakepark OÜ kuulutati Jõgevamaa aasta turismitegijaks.

Wakepargi üks omanikest Vahur Teder lausus, et kui ta oleks tagasihoidlik ja ütleks, et ta poleks uhke, siis valetaks. Ta nimetas EASi toel keerulisel ajal tehtud riskantne otsus, keskus valmis ehitada: „ Selline keskus on ainulaadne, mille üle saab uhke olla Põltsamaa vald aga ka terve Eesti. Tunnustus on kirsiks tordil, kuid see on alles algus!“

Tiitli „Väike ja tubli 2022“ pälvis Germani Talu OÜ Mustveest.

Aasta ettevõtluse edendaja tiitel läks Jõgeva vallavalitsuse turismiarendusnõunik Reelika Kivimurrule, kes alates 2003. aastast on olnud Suure Paunvere väljanäituse ja laada eestvedaja.

„Kui minu esimesel aastal oli meil 200 kauplejat, siis viimasel juba 800. Tänavu oli meil abikäteks juba 200 inimest,“ kutsus Kivimurd üles kalendrisse märkima järgmise aasta kuupäeva 16. september, mil toimub järjelt 24. Paunvere väljanäitus ja laat.

Jõgevamaa arendus- ja Ettevõtluskeskuse nõukogu esimees ja Põltsamaa vallavanem Karro Külanurm märkis päeva ajaloolisust ja erilisust, sest maakonna ettevõtjate ja kodanikuühenduste tunnustusüritus on esimene kord üle 81 aasta kui Põltsamaa lossi väravahoones on taas elu ja inimesed sees.

14. juulil 1941. a. põles II maailmasõja rindejoonele jäänud Põltsamaa loss maha.

„Nüüd on väravahoones katus peal ja uksed ning aknad ees ja inimesed sees. Kolm aastat tööd, sellest aasta ehitamist, millele eelnes kolm aastat ettevalmistusi. Aga tõeline pärl, konvendihoone, mis aknast paistab saab valmis kevadel,“ lisas Põltsamaa lossi perenaine Egle Oja.


Jõgevamaa kodanikuühenduste valdkonna 2022. aasta parimad

  • Parim Jõgevamaa kodanikuühendus 2022 – Mittetulundusühing Avinurme Külavanemate Koda

  • Jõgevamaa 2022. aasta parim kodanikuühenduste projekt – MTÜ Vaimastvere Võrriklubi projekt „LEHMANTS 24h“ – ehk punnvõrride karikasarja Vaimastvere etapp kestvusega 24 tundi

  • Jõgevamaa Ettevõtlik vabaühendus 2022 – Vaiatu Küla Selts

  • Väärt algatus 2022 – Arbo Koller, vabatahtlik töö Umbusi jõe reostuse likvideerimisel

  • Väärt algatus 2022 – Toidukapp Põltsamaa linnas