Keskmise kaaskodaniku tajuvälja jõuab mets jõulukuuske otsides, piknikul või loodusretkel, avastades, et keegi on kodulähedase akude laadimise lemmiksalu lagedaks tõmmanud, või mis peamine – seene- ja marjakorjamise hullusest haaratuna.

Urmas Glase

Hinnatrendid sortimentide gruppides olid üldjuhul erisuunalised – männipalgid odavnesid, kuusepalgid kallinesid, kase jämesortimendid odavnesid, haava- ja sanglepapalgid kallinesid. Ainult paberipuidul olid kõikide puiduliikide hinnad languses, nii nagu ka küttepuidu hind.

Heiki Hepner

Põllumaadele kasvama hakanud metsade alustaimestus asenduvad põllutaimed aegamööda metsale omaste taimedega. Värske kodumaine uuring näitas, et viljakate parasniiskete muldadega endistel põllumaadel sirguvates loodusliku tekkega ja istutatud kaasikutes areneb alustaimestik sarnaselt.

Jürgen Aosaar

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) teatel tuvastati viimasel paaril nädalal katk viiel metsseal kolmes Lõuna-Eesti maakonnas, mistõttu rõhutab amet, et seapidajad peavad olema tähelepanelikud ja järgima bioturvanõudeid.

Urmas Glase

Statistilise metsainventuuri (SMI) metoodilise arendamise käigus jõudsid teadlased järeldusele, et SMI aluseks olevaid proovitükkide kasvu- ja mahumudeleid tuleks regulaarselt uuendada, optimaalne oleks seda teha iga kuue aasta tagant.

Ain Alvela

Riigimetsas toimunud lendorava seire tõi kaasa uusi leiukohti nii juba teadaolevas levivõrgustikus kui ka väljaspool seda asuvatel eraldistel. Uutes leiukohtades, mis avastati väljaspool olemasolevat kaitseala, kehtib edaspidi metsa majandamise keeld.

Sisuturundus
Peep Pitk: läbipaistvus tootmises ja tarneahelates peab saama normiks

Peep Pitk on puidukeemiaettevõtte Fibenol arendusjuht, kelle eesmärgiks on puidu fraktsioneerimise abil materjalide ja keemiatööstus fossiilsetelt toormaterjalidelt bio-põhistele üle viia. Impact Day festivalil osaleb ta paneelis, kus arutatakse, milline tööstussektor võiks juhtida süsiniku jalajälj...