„Meie hulgas on vähe valijaid ning needki valivad interneti abil,“ selgitati Maalehele enam kui 100 elanikuga kloostri kantseleist. Varasemetel aegadel on reportereil õnnestunud jäädvustada pühade õdede kombekat astumist valimiskastide ligi, aga selgub, et nüüd enam mitte.

Kokkusaamise soovi ja valimise jäädvustamise soovi peale lisati, et kuna on käimas paastuaegsed palvused, siis kohtumiseks palvete kõrvalt aega ei jätku. Nii jäidki kloostrisse palvete ja ka lumetormi taha jäänud pühad õed Maalehe poolt jäädvustamata.

Küll aga rääkis Ingrid Blok, et kohalikus raamatukogus on käinud valimas nii Kuremäe elanikuid kui ka rahvas Peipsi äärsetest küladest, nagu ikka tavaks. „Polnud mitte kõige aktiivsem, aga mitte ka kõige viletsam,“ lisas ta paljukirutud Ida-Virumaa napi valimisaktiivsuse kohta.

Pühapäeval on samas piirkonnas jaoskond lahti aga hoopis Kurtna noortekeskuses, et vähendada valimishuviliste jalavaeva.

Ida-Virumaa paljukirutud kesine valimisaktiivsus jõudis laupäeval 28, 4 protsendini olles jätkuvalt Eesti viletsaim. Eesti keskmine oli juba liginemas 50%le ja Hiiumaal ning Tartu linnas ligines arvukus pooltele valijatele.