Noortekeskuse ehitust rahastas Etttevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) hasartmängumaksust, regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi vahenditest 450 728 krooniga, oma osa lisas ka Kiili Varahalduse SA. Lasteaia filiaali ehitust rahastas Kiili vald.

Raha läks rohkem

Kuigi kõigi osapoolte suur plaan ja soov oli lasteaia filiaal 1. septembriks valmis saada, lõppevad ehitustööd praeguse seisuga oktoobris. Gunnar Podneki sõnul nihkus tähtaeg eelkõige seetõttu, et hanke käigus esitatud ettevõtetete hinnapakkumised olid ebatäpsed. Kui projektides hakati tegema täpsustusi, muutus ettevõtmine kallimaks. “Neid täpsustusi ja parandusi sööme me siiamaani,” nentis Podnek.

Esialgne eelarve läks lõhki. Praegune tähtaeg tundub asjaosalistele siiski reaalne. “Ehitus on täis üllatusi, eks lõplik tõde kulude osas selgub siis, kui maja on valmis,” selgitas Kiili Varahalduse juhtaja.

Nüüdseks on ehitusobjektil ka palgaline omanikujärelvalve (Pilveprojekt OÜ) ning projektijuht Armin Soosalu.

Veel üks rühm

Suurim töövõtja on Rasmar Ehitus OÜ, kes korrastab fassaadi ning teeb katuse- ja sisetööd. Lisaks paigaldatakse ruumidesse uus küttesüsteem ning tehakse ka elektri- ja ventilatsioonitöid. Rohkem töid tuleb teostada lasteaia filiaali ruumides, sest seal on ehitusalaseid nõudmisi enam kui noortekeskuse puhul. Majal vahetatakse ka aknad ja uksed.

Pärast ehitustööde valmimist tuuakse lasteaia ruumidesse ka uus mööbel, mille tellis vald.

Lasteaia filiaal saab vastu võtta umbes 20 mudilast. Samas plaanitakse Lasteaia tänava majas arendustöid jätkata, et järgmisel aastal lasteaiakohti juurde tekitada. “Kui asjad lähevad nii, nagu plaanitud, on järgmisel aastal võimalik üks rühm juurde komplekteerida,” sõnas Podnek. “Selleks on vaja oma käsutusse saada kogu esimene korrus.” Praegu elab maja esimesel korrusel üks perekond, kellega on läbirääkimisi juba alustatud.