Lapseohtu noormehena pidid Sa sõtta minema, kuid tulid elusalt ja tervelt tagasi. Karastusid ja pidasid katsumustele vastu. Sõjajärgsetel aastatel olid Sul õppimine ja töö leidmine kitsendatud. Keskkooli said küll ära lõpetada, aga kõrgkooli ei olnud võimalik minna, sest olid sõdinud valel poolel.

Karksi-Nuia tulid 22-aastase noormehena. Töötasid algul Pöögle meiereis, siis autojuhina (lühikest aega ka Viljandis) ja lõpuks Nuia EPT autoremondi töökojas tsehhi juhatajana. Siin täitus ka Sinu unistus – ehitada maja ja luua kaunis kodu. Seda kaunidust suurendab Sinu järeltulijate hulk, nimelt kuusteist. Need on lapsed, lapselapsed ja lapselapselapsed.

Oma põhitöö kõrvalt jõudsid alati endast palju teistele anda ja rõõmu vastu saada. Taidlus on olnud suur osa Sinu elust. Oled laulnud edukalt meesansamblis ja  meeskooris, praegugi laulad veel kirikukooris ja solistina ansamblis Lustipill. Kooris bassi lauldes oled olnud koorile kindel põhi. Sinu hääl sulatab meeldivalt kokku ka teised hääled. Ise viskad tihti laulmise kohta nalja: „Ainult kukk ja köster laulavad kaine peaga.“

Lustipilli tulid paar kuud pärast selle asutamist solistina laulma ja oled raudvarana püsinud tänaseni. Tunnetad sügavalt ansambli hinge ja ühtset vaimu. Oled korduvalt öelnud, et see on palsam hingele ja et koos olla on lihtsalt rõõm. Esimene laul, mida Sa Nikolai Leetsiga laulsid ja mis rahva sekka läks, oli „Kodukoht Karksi“.

Oleme palju Sinuga muusikat teinud ja reisinud, ka koos rahvatantsijatega. Meeldejäävad välismaised kontsertreisid on olnud Soome, Rootsi, Saksamaale, Hollandisse, Tšuvaššiasse ja Mordvasse. Oma lauludega tood praegugi palju rõõmu Viljandi represseeritute klubile ja paljudele teistele.

Oled olnud aktiivne aianduse ja mesinduse seltsi arendamisel, aidates ka palju kaasa selle maja ehitamisele. Ka sport pole Sulle võõras. Vettehüpped, langevarjuhüpped, allveesport, autoralli ja autokross – kõike tegid Sa kogu hingest. Olles kultuurikomisjoni esimees, püüdsid Eesti rahva kultuuri alles hoida ja edasi viia. Praegugi on Sinu suurim soov, et eesti rahvas jääks püsima.

Elu üle oled Sa targalt juurelnud, kuid tihti huumoriga võtnud. Alati on Sul igaks elujuhtumiks anekdoot, mis näivalt tõsise olukorra naljaks muudab. Nii elad Sa jõuliselt edasi hoolimata sellest, et alles hiljuti kaotasid enda kõrvalt abikaasa. Ise ütled, et ei taha olla seltskonnalõvi, aga Su haaravad jutud ja Su olek kisub tahes-tahtmata sinnapoole.

Kui Sind iseloomustada väikse huumorivarjundiga, mis küll sada protsenti õige on, siis kõlaks see nii: Sa oled naljamiis, laulumiis, tantsumiis, töömiis, aiandusmiis, spordimiis, sõjamiis, jõuluvanast miis (45 aastat) ja noor miis.

Õnnitleme Sind Sinu juubeli puhul! Soovime Sulle jätkuvat head tervist ja et kõik läheks korda, mida ette võtad!

Laul, mida Sa oled paljudele laulnud – nimelt „Sünnipäeva polka“, sobib nüüd hästi Sinu juubeli puhul just Sulle: «Nüüd asi on sedasi, et tuleb aga minna edasi! Julgelt käia oma rada, löögu ette kas või sada!“