Harju Jalgpallikool, koos oma juhtidega, on välja kasvanud Saue JK endistest ja praegustest noortest jalgpalluritest, kes saanud jalgpallipisiku Saue klubis treenides ja mängides alates klubi loomisest 1998. aastal. Need noored mehed on valinud oma elukutseks professionaalse treeneri kutse ning võtavad oma tööd väga tõsiselt. Harju Jalgpallikooli treenerid omavad Eesti Jalgpalliliidu ametlikku litsentsi ning on käinud paljudel maailma tippklubide koolitustel (RCD Espanyol, FC Histon, Amsterdadmi Ajax, Horst Wein HIFK, Espoo Honka, Tottenham Hotspur jne). Järgnevaks planeeritud koolitus leiab aset veel selle aasta lõpul Barcelonas, Hispaanias. Tänu uutele teadmistele ning rahvusvahelistele kontaktidele on väikelaste treeningud Sauel Euroopa tasemel, millega ei saa uhkustada ükski teine klubi Eestis. Kasutusele on võetud innovatiivne metoodika, mida Eestis varem praktiseeritud ei ole.

Tänu uudsele lähenemisele on laste huvi mängu ja treenimise vastu suur ning motivatsioon kõrge.

Edukas algus ja esimesed viljad

2009. aasta sügisel Saue lasteaias avatud, 2003. a sündinud poiste treeningrühmast on tänaseks päevaks arenenud üks tugevamaid meeskondi omavanuste hulgas Eestis.

Pärast kolmekuulisi treeninguid alustati juba võistlustel käimisega, kus ka kohe oldi edukad, võites sõprusmängudes näiteks Levadia, Flora, Keila ja Saku järelkasvu.

Alates 2010. aasta algusest on osaletud väga edukalt paljudel turniiridel, siin on tulemused:
Viimsi CUP — I koht; Keila Cup — V koht; Saue Spring Cup — V koht; Loo Cup — I koht; EMT KPF Cup — III koht; Otepää Cup — koht; Kapa Karikas — I koht; Tartu Cup 2010 — IV koht; Sparta Cup — II koht; Santos Cup — II koht; Winter Futsal Cup — II koht; Tallinna MV I etapp — II koht; Winter Futsal Cup 2010 — II koht; Sparta Cup 2010 — II koht.

Tulevik

2011. aasta jaanuaris reisivad Harju Jalgpallikooli Saue 2003. a poisid Soome, Espoosse, kus mängitakse Soome tugevamate eakaaslastega. Klubi eesmärgiks on esineda paremate gruppidega rahvusvahelisel tasemel, jätkuvalt käia turniiridel ning süstida jalgpallipisikut võimalikult paljudele noortele jalgpallihuvilistele. Järgmisena alustavad oma võistlusteed 2004.–2005. a sündinud poisid, kes hakkasid intensiivsemate treeningutega pihta juba kevadel, nn „sportgrupp“. Sellelt grupilt ootame vähemalt sama ilusaid esitusi!

Rahvusvaheline koosöö Harju Jalgpallikooli esimeseks ametlikuks sõprusklubiks on HIFK Soomest. Klubidevaheline koostööleping käsitleb rahvusvaheliste jalgpallilaagrite korraldamist Eestis, seminaride ja sõprusmängude organiseerimist nii Eestis kui ka Soomes jpm.

Harju Jalgpallikooli lastele, lastevanematele ning kogu klubile pakub rahvusvaheline koostöö huvitavat ja kasulikku väljundit ning avardab osaliste silmaringi jalgpallimaailmast.