Meie valla noorte soovid ja unistused oma tuleviku elualast ja töökohast on väga laiad, kuid ühtse läbiva joonena kajastusid eelkõige ametid, mis seotud tehnika, suhtlemise ja teiste inimeste abistamisega (arst, õpetaja, töö lastega, meedias töötamine, autotehnik, infotehnoloog, arhitekt, ehitaja jne). Kuid leidus ka neid, kes pole veel sellele mõelnud.

Mis saab aga Ambla vallast tulevikus ja mida peaks tegema, et noored, haritud ja ettevõtlikud inimesed jääksid ning tuleksid Ambla valda, arvati erinevalt - vald kuivab veel rohkem kokku, kuna inimesed lähevad mujale tööle või toimub liitumine Tapa vallaga. Oli ka palju positiivseid arvamusi, et vald kasvab ja areneb, kui pöörata rohkem rõhku just Ambla arendamisele. Peaks looma juurde uusi töökohti ning noortele vaba aja veetmise võimalusi.

Värvidest iseloomustab noorte meelest Ambla valda kõige enam roheline, kuna siin on palju rohelust ja kollane, kuna see on särav ja aktiivse valla värv. Kui võrrelda aga valda inimesega, siis peeti seda ühest küljest nii parimates aastates aktiivseks naiseks (25-30) kui ka vanemas eas meheks. Leidus ka arvamus, et pigem naine ja vana, sest siin väga palju üritusi ei toimu nagu vanade inimestegi puhul, kes ei jaksa palju teha. Lõppkokkuvõttes pole asi nii hull, sest arenguruumi jagub!

Soovime kõikidele lõpetajatele head põrumist eksamitel ja tuult tiibadesse!