"Meie kliendid on väga erinevad," räägib ettevõtte tegevdirektor Inna Ralli. "Pakendeid soovitakse elektroonikale, mõõteriistadele, mööblile, reklaamidele, klaasile, meditsiinitehnikale." Ettevõtte usaldusväärsust näitab kas või see, et klientide hulka kuulub ka kaitsevägi, kes tellib Ralli sõnul neilt musta värvi kohvreid.

Pole odav, pole kallis

"Meie soov on pakkuda kliendile kõikvõimalikke pakendeid," sõnastab Inna Ralli. "Kui klient siia tuleb, siis pakume talle ka täieliku lahenduse." Kui kellelgi on soov osta löögikindel pakend, siis selle ta ka saab. Samamoodi pakutakse Emballage's antistaatilisi materjale, eeskätt elektroonikatööstuse tarbeks.

Ja kui kliendil pole aimugi, milline peaks olema pakend, näiteks kohver, mis tema hinnalist aparaati peaks teekonnal kaitsma, tehakse Emballage's joonised valmis ning pakendit asutakse valmistama. Lihtne. Kuid kui palju läheb see maksma?

"See ei ole odav, aga ka mitte liiga kallis," ütleb Inna Ralli. "Oleneb soovist. Mõnele pole vaja väga head pakendit, piisab ka ühekordsest pakendist."

Aga igal juhul on parem karta kui kahetseda. "Kui mõeldakse, et pakend pole oluline ja pannakse oma asjad lihtsalt kile või paberi sisse, siis elu on näidanud, et sellest ikka ei piisa," räägib tegevdirektor. "Ettevõtted on aru saanud, et pakend on oluline ja peavad arvestama hea pakendiga." Ja hea pakend tagab selle, et midagi ootamatut ei juhtu.

Kasvas Kiiliga kokku

Kümme aastat tagasi, kui ettevõte Saku vallast Kiili kolis, oli siin kõik veel teisiti. "Kiili on palju kasvanud. Eelmisel nädalal käis meil külaline, kes käis siin viimati kuus aastat tagasi," räägib Ralli. "Kui ta Kiili jõudis, mõtles ta, kas on ikka õiges kohas."

Kiili kasuks otsustas ettevõte hea asupaiga tõttu. Ühendus pealinnaga on ekstraklassist, samuti sobisid tootmispinnad. Lisaks on olemas võimalused laienemiseks. Kas ja millal Emballage tootmist laiendada tahab, ei ole veel kindel, kuid plaanid on olemas.

Ettevõte pakub ka kiilikatele tööd. Vallast käib siin tööl 10 inimest, kokku on Emballage'l 33 töölist.

Ja miks on ettevõttel nõnda keeruline nimi, mille hääldamine võtab kukalt kratsima? Seletus on väga lihtne - sõna "emballage" tähendab prantsuse keeles pakendit.