„Seoses ühinemisega on nüüd ülevaatlikum info lasteaiakohtade, materiaalsete väärtuste ja personali kohta ning tegevuse käigus tekib ühisosa kindlasti juurde," rääkis Marju Ilistom. „Survet ühinemisprotsessi kiirendada pole lasteaiapidaja ehk Otepää Vallavalitsus avaldanud, võimaldades ühinemisel kulgeda loomulikul teel etapist etappi ja meie parima äranägemise järgi."

Töötajatega vesteldes tundub, et liitumine on üldisele töökliimale hästi mõjunud. Nii näiteks on Pähklikese maja õpetajad märkinud, et paranenud on nende võimalused anda lastele head alusharidust. Korda on tehtud metoodikakabinet ning kaasajastatud valgustid. „Meid on märgatud ja meiega arvestatakse, see aga tõstab märgatavalt töötuju," ütlesid Pähklikese maja õpetajad. Ühtne juhtimine on võimaldanud õpetajatel paremini kasutada õppetööks ettenähtud ressursse. Suur roll asjaajamise sujumises on ka mõlema maja väga tublidel ja kompetentsetel majandusjuhatajatel. Suurem enesemääramise õigus on mõjunud hästi ja huvitavaid ideid edaspidiseks jätkub mõlemas majas.

Võrukaela majas toimus mitu üritust, kus lapsed meisterdasid vanematega koos ja õpetajad tegid ise tutvust märgviltimisega. Detsembri alguses toimus muusikaringi advendikontsert, jõulupeol esitasid lapsed näidendi „Lumivalgekese jõulud". 2.veebruaril tähistas Võrukaela maja oma 21. sünnipäeva. Pähklikese majas käisid vanemad lapsed Hellenurme veskis ja Eesti Põllumajandusmuuseumi jõulumaal. Koos organiseeriti suur jõulukontsert Otepää Gümnaasiumi aulas. Ära ei unustatud ka draakoniaasta alguse tähistamist. Märtsis ootab ees Pähklikese maja sünnipäeva tähistamine.

„Koostööst rääkides on hea meel tõdeda, et ka sellel õppeaastal on Otepää Gümnaasiumi õpilased osalenud vähemalt kahel lasteaiaüritusel," ütles Marju Ilistom. „Samuti aidati meid ruumide, helitehnika ning nõu ja jõuga jõulukontserdi organiseerimisel." Muusikakool ootab Otepää lasteaeda traditsiooniliselt õpilaskontserdile ja pillitutvustamise päevale.

Otepääle kerkib uus lasteaiahoone

Lähitulevikus on plaanis ehitada Otepää lasteaiale uus hoone. Lasteaia detailplaneering algatati eelmise aasta suvel. Lasteaed on kavas ehitada Tehvandi, Mäe, Kopli ja Munamäe tänavatega piirnevale kvartalile. Detailplaneeringu ja projekteerimise koostamiseks kuulutati välja riigihange, millele on tänaseks pakkumused esitatud. Valitakse välja sobivaim tööde teostaja, kes hakkab tegema detailplaneeringut ja järgmises etapis projekteerimist. Detailplaneering on avalik protsess, kui jõutakse eskiiside koostamisel staadiumisse, mis võimaldab avalikustamist, siis korraldatakse avalik eskiisiarutelu ja kaasatakse kõik asjast huvitatud isikud.

Uue lasteaiahoone ehitamisega loome paremad tingimused meie lastele alushariduse andmiseks. Hetkel paikneb Otepää Lasteaed kahes eraldi majas, millest üks on korterelamu. Korterelamus olevad ruumid ei vasta paraku enam kaasaegse lasteaia nõuetele ning teine lasteaia maja vajab hädasti renoveerimist. Uue lasteaia ehitamisega paraneb kindlasti õppe- ja huvitegevus, tekib rohkem erinevaid võimalusi lastega tegelemiseks ning saab paremini arvestada laste vajadustega.

Kuna lähedal asuvad ka Otepää Gümnaasium ja muusikakool ning õpilaskodu, siis tänu selle tekib nn „hariduskvartal", kus kõik on kompaktselt ühes kohas. Lisaks lasteaia hoonele on kvartalisse kavas ehitada ka avalikud laste mänguväljakud.