Müügile jõudis raamat haugist ja haugipüügist
Juba aegade hämarusest on haug kuulunud kalamehe lemmikute hulka. Nii on ka rahvasuu seda ablast kala hellitanud mitmete erinevate nimedega, nagu näiteks havi, aavi, avi, purikas, purik ja vetehunt, kirjutab portaal Kalale.ee.
Haugiraamat võtab kokku vetehundi eluviisid, valgustab tema elupaiku ning jagab näpunäiteid havi püüdmiseks ja küpsetamiseks. Harjumaa havikütid Marek Rebane ja Andres Duuberg ning Aleksei Špalov Ida-Virumaalt ja Kalev Ots Võrumaalt Eesti harrastuskalastajate seas pikemat tutvustamist ei vaja. Küll aga on igaühel midagi õppida nende meeste kogemustepagasist. Tuntud kalameeste lood pani kirja enam kui kümneaastase spinningupüügistaažiga ajakirjanik Margo Pajuste.
Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi limnoloogiakeskuse kalauurija, teadur Teet Krause on aastate jooksul läbi uurinud märkimisväärse osa Eesti järvedest. Haugiraamatus seabki ta ritta kalamehe jaoks „magusaimad“ havijärved. Ihtüoloog, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene aga annab sisuka ülevaate haugi eluviisidest.
Pille Enden on mitme ülimenuka kokaraamatu autor. Haviraamatus on köögivõlur Endeni sihik suunatud loomulikult haugile.