Nepaali mägironija pürgib Tartu restoraniäri tippu
Laupäeval avas Raekoja platsi vahetus läheduses uksed Nepaali traditsioonilist kööki esindav uus restoran Mandala, kirjutab Tartu Ekspress.
Omanikuks on Nepaalist pärit mägironija Kaptan Bahadur Tamang, kes pärast kümmet Eestis elatud aastat oma unistuse täide viib ja lõpuks kodukoha traditsioonilist kööki esindava toidukoha avamiseni jõuab. Kurikuulsal vabaajatänaval endise Tiki baari ruumides (Rüütli 3) pakub umbes 40-kohaline restoran päevapraadi hinnaga 3,40 ja kõikide tudengite rõõmuks saab maitsva päevasupi kätte lausa kahe euroga.
„Meil on iga toidu juures värskeid juurvilju ja rohelist, näiteks bambusevõrsed. Mina olen pärit budistlikust perest ja seega pakume erinevalt hinduistlikust traditsioonist kana-, sea- ja ka loomaliharoogasid,“ selgitas Kaptan Nepaali köögi erinevust India omast ja kiitis peakokka, kes alles hiljuti Nepaalist Eestisse saabus.
Loe edasi Tartu Ekspressist.