„Tänavune parim kutseõpetaja on mitmekülgne ja töökas oma valdkonna spetsialist. Ta ei ole ainult Järvamaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja, vaid annab tunde ka Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis taimekaitse valdkonnas ning viib läbi põllumeestele taimekaitse koolitusi üle Eesti,“ ütles MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Samuti kuulutati välja parima taimekasvataja 2020, kelleks tänavu tunnustati Ahti Aruksaar.

Kokku oli kolm kandidaati: Marko Satsi (Kehtna Mõis OÜ), Ahti Aruksaar (Viljameister OÜ), Andre Randoja (Aaspere Agro OÜ).

„Sellel aastal valisime parimat taimekasvatajat teraviljakasvatajate seast. Võitjat iseloomustavad stabiilselt kõrged saagid ning väga head tulemused viljelusvõistlustelt,“ põhjendab MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg valikut.

Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega teraviljakasvatuse valdkonnas skulptuur „Kalevipoeg viljavihuga“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest.