![Ahjus röstitud sparglid parmesaniga.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/64e74120-bbf9-11eb-b776-8db3f50e07cf.jpg?noup&w=767&h=914&r=9:16&fx=0.5&fy=0.5&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.079)
Ahjus röstitud sparglid parmesaniga.
FOTO:
Minu lapsepõlvekodus sparglit ei söödud. Uhke põõsas kasvas aianurgas, muutus suvega lopsakaks roheluseks ja kasvatas hiljem punased marjakesed otsa. Tema rohelisi oksi pandi hoopis lõikelilledele kaunistuseks kaasa.
Kesk-Euroopat tabab kevaditi lausa sparglivaimustus ja kuni noored sparglivõrsed on mahlakad, võib neid keeta, röstida, anda praelisandiks või teha suppe ja pirukaid.
Oled juba tellija?