Esietenduse nädal toob 28-30. märtsini kaasa terve rea Üliõpilasteatriga seotud üritusi, mis leiavad aset Genialistide Klubis. Nimelt toimub sündmustesarja raames kolmaski esietendus - neljapäeval tuleb Genklubi alumises saalis esitamisele saksa rahva suremata geeniuse Johann Christoph Friedrich von Schilleri ajatu teos „Salakavalus ja armastus." 

Lisaks toimub reedel kell 16.00 TÜT-i tutvustusring ning aruteluõhtu väiketeatrite olemusest, eripärast ja võimalustest. Kõigile huvilistele avatud vestlust juhib Kristiina Oomer Harrastusteatrite liidust. Laupäeval kell 17.00 aga tutvustatakse Genklubi kohvikus lähemalt Jüri Ehlvesti ja tema loomingut. Festivali kestel saab Genklubis video vahendusel vaadata TÜT-i varasemaid lavastusi ning imetleda plakatinäitust. Samuti on teater võtnud enda hooleks sisustada õhtud hea muusikaga. 

Festivali kava võib leida siit

Rääkiv Inimene 

Uuslavastus kõneleb loo paranoilisest noormehest Federicust, kes ammuse õnnetuse või trauma tõttu midagi väga olulist oma minevikust unustanud on, ning kes tagasi eneseteadvustamise poole püüdleb, leidmaks oma hirmude põhjust. Argimurede sunnil ja lootuses parandada oma elutingimusi, sõlmib Federic ühe lepingu. Ühtlasi tahab ta leida taas oma kaotatud... mis ta arvabki seda olevat - armastust, hinge, sügavamat mina? Leping kui selline aga peidab ja peegeldab eneses alati teatavat „deemonlikkust". Tekkinud olukorra tegelik traagika annab endast tunda unenägudes ja ulmades. 

Esietendused 28. ja 29. märtsil kell 20.00 Tartus Genialistide klubis (Lai 37 taga) 
Järgmised etendused: 30. märts; 10., 11., 12., aprill; 7., 8., 9., 14., 15., 21. ja 22. mai kell 19.00 Genialistide klubis (Lai 37 taga) 

Lavastanud: Enor Niinemägi 
Kunstnik: An-Liis Amur ja Marko Odar (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia) 
Valguskujundus: Karl-Jakob Marken 
Peaosas: Martin Tikk või Romero Tamre 

Elad muudkui ja ei pane tähelegi, kuidas teise ilma satud 

Aegruumis on nihe, katkestus ja mingi seletamatu ärevus on haaranud N. linna elanikke. Nad on justkui mingisse vaakumisse sattunud ja nii nad mitte ei ela, vaid üritavad ära elada tühimikku millegagi täita püüdes. Niina kogub alukaid, Menti huvitab vaid minett ja arvutimängud, naised istuvad seriaalide ees, noored istuvad suhtlusvõrkudes, mehed joovad ja istuvad niisama. Ent nad üritavad pingsalt aru saada miks elu neis ja nende ümber muutub üha skisoidsemaks ning mis või kes on haaranud linnas võimu. Miski pole enam endine, miski pole enam nii nagu näib. Isegi tulnukad on sunnitud sekkuma. Kas Niina viimane meeleheitlik katse päästa maailma õnnestub? 

Lavastaja ja muusikaline kujundaja Kalev Kudu. 
Kunstnik: Kiwa. 
Helilooja: Ahti Bachblum. 
Liikumine: Ave Loit. 
Peaosas Katrin Kalma (TÜ VKA etenduskunstid) 

Esietendused 28. ja 29. Märtsil kl. 18.00 Tartu Uues Teatris (Lai 37) 
Järgmised etendused 24. aprillil ning 1., 5., 24., ja 25. mail kell 19.00 Tartu Uues Teatris (Lai 37) 

Mõlema etenduse pilet: 5€ (õpilastele, tudengitele, pensionäridele) ja 7€. Gruppidele alates 10 inimesest soodustus! 

Täname toetajaid: Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tartu Ülikool, Tartu Kultuurkapital, Garderoob, Kaubapall ja Genialistide Klubi