RETSEPT | See imemaitsev rabarberikook on eestlasi hullutanud juba 40 aastat
(18)Rabarberikoogi tippaeg on käes. Retsepte leidub sadu, proovida tasub neist igaüht, kuid biskviitkattega rabarberikook on küll selline, mida hoiab iga koogisõber oma varamus.
Retsept ise on pärit juba pisut rohkem kui 40 aastat tagasi ilmunud Ida Savi kokaraamatust “Saiad, pirukad, koogid”.
Esimesena tuleb valmistada tainas, selleks sega jahu ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki segamini. Sega hulka lahti klopitud muna ning sõtku ühtlaseks. Vormi tainas palliks, kata toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Seejärel rulli tainas ristkülikuks, kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus kuni10 minutit.
Kuniks põhi ahjus küpseb, vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks, sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberi ja suhkru seguga. Vala ahjuplaadile biskviittainas ning laota see lusika või spaatli abil ühtlaselt üle koogi.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad, muidu vajub kate kokku.