Arvestades keeruliste ilmaoludega, ootame veel nädal aega uudishimulikke ja õpihimulisi viljakasvatajaid endast võistlusele teada andma. Selleks võib kasutada registreerumislinki viljelusvõistluse veebilehel http://viljelusvoistlus.ee/2022/03/29/viljelusvoistlus-2022-registreerumine/.

Võib valida ka lihtsama variandi - suhelda oma konsulentide või müügimeestega ja nendelt abi paluda. Koguinfo tahame kokku saada järgmiseks reedeks.

Kui viimastel aastatel on võisteldud ainult taliviljadega, siis tänavused keerulised ilmaolud annavad hea võimaluse suviviljadele. Niisiis ootame lisaks taliviljadele põnevusega võistlema ka suvi- ning kaunviljapõlde.

Selleks et osaleda, valige välja 2–3 oma parimat põldu, mille pindala on vähemalt kümme hektarit ja andke oma plaanidest teada oma piirkonna konsulentidele, müügiesindajatele või pange end võistlusele kirja eelnimetatud lingil.

Põlde külastatakse juuli teisel poolel, neid analüüsitakse ja tulemused antakse teada novembris toimuval lõpukonverentsil.

Miks osaleda?

Esiteks on huvitav endal teada saada, kuidas tehtud otsused on toiminud. Teiseks tasub alati kuulata spetsialiste, kes analüüsivad teie põldude agrotehnikat, tulukust, muldi ja süsiniku jalajälge. Kolmandaks on sügisel pärast saagikoristust hea kolleegidega kohtuda ja hooaega arutada. Neljandaks ootavad osavõtjaid auhinnad ja võimalusel ka tasuta õppereis. Plusse on veelgi, loodetavasti leiab igaüks oma.

Registreerumise lõpptähtaeg on 17. juuni.

15. Viljelusvõistluse lõpetamine, kahekordne võitja Argo Must ja EMÜ doktor Evelin Loit.