„Lanz Bulldog traktorite tootmist alustati 1921. aastal Mannheimis, kus Heinrich Lanz oli põllutöömasinate tootmise püsti pannud eam kui pool sajandit varem. 1922. aastal jõudis esimene Lanz Bulldog ka Eestisse,“ selgitab Eero Kotli, Lanzi liikumise eestvedaja Eestis.

„Tänu mudeli erakordsele kvaliteedile ning vanatehnika austajatele siin ja piiri taga on see masin siiani täis elujõudu. Pärast rohkem kui poolt sajandit varjusurma saadi enne Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva uunikumi rattad taas liikuma ja mootor popsuma. Sajandivanuse Lanzi kodu on Varbola Varaaidas ja see on praegu tõenäoliselt vanim töötav traktor Eestis.“

„Lanz Bulldogid on varustatud 3,6–10,3-liitrise töömahuga ühesilindrilise kahetaktilise hõõgpeasüütega madalsurve-diiselmootoriga. Enne II ilmasõda loeti Eestis Lanze kokku pisut üle 100, Deeringu traktoreid umbes 400 ja kõige levinumaid, Fordsone, 1200 kanti. Traktorite jälgi ajades on ellu ärganud traktorite ja nende omanike elulood,“ toob Kotli välja, miks peaks ettevõtmist kindlasti külastama.