Uut hingamist pakub tänavu ka Vabaduse puiestee. Tänava jõepoolsest osast saab eelmisest aastatest tuttav atraktiivne avalik ruum, kuhu on lisatud istumis- ja ajaveetmisvõimalusi, haljastust ning uus veeatraktsioon. Autodele jääb nädala sees alates Turu-Riia ristmikust kasutada 1+1 sõidurada. Vabaduse puiesteed läbivad bussid suunatakse 1. juulist kuni 14. augustini ümbersõidule Narva mnt kaudu.

Nädalalõppudel (R 18.00 – P 23.59) muutub Vabaduse puiestee aga täielikult jalakäijate alaks, kus saab nautida kontserte, tantsuõhtuid, välikino, toiduturgu ja palju teisi sündmusi. Ligi kahe kuu vältel pakuvad tänavatoitlustajad maitseelamusi värskest toorainest.

Autovabaduse puiestee koos rattaradadega avatakse 1. juulil kell 19 Justamendi ja Stefani kontserdiga. Järgnevatel nädalavahetustel astub Vabaduse puiestee lavale hulk teisigi meeldejäävaid artiste:

10. juuli – Kukerpillide 50. aastapäeva kontsert

16. juuli – Rita Ray

23. juuli – Horoskoop ja Heidy Tamme

5. august* – Jüri Pootsmann

6. august* – Alika Milova, Funkifize

14. august – lõpukontserdi annab Ewert and the Two Dragons

* Kontserdid toimuvad Tartu toidu- ja veinifestivali raames.

Programm täieneb jooksvalt!

1. juulist 14. augustini on Vabaduse puiestee liiklusele suletud reedeti kl 18.00 kuni pühapäeviti kl 23.59. Ajutised rattarajad on avatud 1. juulist septembri lõpuni.

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu linn, Visit Tartu, SA Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg ja kesklinna ettevõtjad.

Vaata lähemalt: www.tartu.ee/autovabadus või Facebookis Autovabaduse puiestee 2022.

Lisaks Autovabaduse puiesteele saab suvel nautida ka mitmeid teisi kontserte nii Emajõe ääres ja Kassitoome orus kui ka Jaani kirikus ja Antoniuse õues, tähistada üheskoos Tartu linna päeva, uudistada hansalaata, osaleda Ihaste kogukonnapäeval, kosutada maitsemeeli Tartu toidu- ja veinifestivalil, vaadata väärtfilme armastusfilmide festivalil tartuff ning palju muud. Palju eriilmelisi sündmusi leiad Kultuuriaknast.