Kui mitmel jänkul olid pojad ning näha sai ka pisikeste järglastega haneperet, siis talu hitt on ilmselt ikka viis alpakat. „Kas see on kaamel?“ uuris üks väike poiss isalt neid nähes. Värskelt pügatud alpakad vaevlesid küll armutute parmude käes, kuid pakkusid oma naljakate nägude ja vildaka naeratusega külastajaile toredat vaatepilti.

Taluperenaine Taire rääkis, et nad osalevad avatud talude päeval esimest korda ning ettevalmistused olid päris vaevanõudvad. Talu avaras õues saab külastaja kõiki loomi-linde imetleda, omalt poolt panid nad püsti veel suured telgid, kus saab kohvitada, burgerit, borši või pannkooke süüa. Sealsamas hüppavad ringi vahvad karvased küülikud.

„Loodan, et inimesed saavad loomadega lähedasemaks ja neil on siin loomadega koos tore aega veeta. Sellepärast tõime nad (küülikuid) telgi alla ka, kui siin saab kohvi võtta või einestada, siis on loomad lähedal,“ julgustas perenaine kõiki külastajaid oma karvaseid-sulelisi sõpru vaatama tulema.

Talu on üsna pealinna lähedal ning huvilisi näis olevat palju. Juba kella 11 ajal, kui sinna jõudsime, oli taluhoovis vähemalt paarkümmend autot, sekka ka uhkeid BMW-sid ja Lexuseid. Kella 12 ajal tuli uutel tulijatel juba oodata, et parklas mõni koht vabaneks ning rahvast tuli aina peale.

Leia Rehe talu ning teisedki töökad ja vahvad talud Maalehe avatud talude kaardilt.