Lilli on tore lisaks ostmisele ka lihtsalt vaadata ja nuusutada, lapsed saavad lillelabüründis seigelda, batuudil hüpata ja kiikuda. Kohvikus pakutakse pirukaid ja koogikesi, mis viivad keele alla. Hea on lihtsalt pingil istuda, kooki süüa ja ringi vaadata.

Perenaine arvab, et inimesed osalevad avatud talude päeval peamiselt selle pärast, et tulla perega maale – saada kodust välja ja veeta meeldivalt aega. Paljud osalejad on ju linnainimesed. Sildnik leiab, et kindlasti meeldib inimestele ka see, kui avatud talus on kohvik – nende kogemuste põhjal on see päris populaarne.

Üks armas ja huvitav nähtus Helga taimeaias on ka katuseaed. Trepp viib talu kõrvalhoone katusele, kus kasvavad mitmed taimed, mis on ümbritsetud kivikestega. Samuti on katusel pargipink ja laud, nende taustal kõrgub korsten. Tegu oleks justkui pildikesega Astrid Lindgreni raamatust „Karlsson katuselt“. Sealt avaneb ka mõnus vaade taimeaiale. Ainult kõrgusekartjatel pole soovitatav sinna üles ronida.

Kõik see moodustab aias rahustava atmosfääri. Kes soovib aja maha võtta ja lillede keskel olla, võibolla mõne neist ka endale kaasa osta, siis Helga taimeaed ootab külastajaid ka edaspidi K-R 12.00-19.00, L 12.00-17.00. Muudel aegadel palutakse taimeaia külastuse aeg kokku leppida.