OSTA MAALEHE KASVATATUD KÖÖGIVILJA

Maalehe kartulit ja köögivilja saab osta homme, 27.08.2022, Viimsi taluturult. Laua sätime üles sutsu enne kümmet hommikul ja oleme platsis, kuniks turg suletakse või kaup otsa saab.

Turule toome:

  • Kartulid 'Lea' ja 'Baltic rose'

  • Lehtkapsas ehk Kale

  • Punased peedid

  • Kiirematele jagub natuke kollaseid aedube ja paar kapsapead ning rullkõrvitsat

NB! Tasuda saab vaid sularahas!

Varajaseks saagiks valisime võrdlemisi vähetuntud kauni naisenimega sordi ’Lea’. Tegemist on kartuliga, mille mugulad on sileda koorega, silmad väga madalad ja sisu tumekollane. On veel öeldud, et heade maitseomadustega kartul ei kee katki ja sort sobib universaalseks kasutamiseks.

Nüüd, kus oleme ise proovinud, tuleb tõdeda, et tegemist on tõesti hea universaalkartuliga, mis armastab kasvada väga suureks. Maast leidis tõelisi mürakaid!

Keskvalmiv sort 'Baltic rose' sai koristusküpseks sisuliselt samal ajal kui varajane sort. Tuleb tunnistada, et me ka sellest kartulist varem suurt midagi kuulnud ei olnud. Ostsime selle poepidaja soovitusel, ent üllatas see sort meid tõeliselt positiivselt.

Tegemist olevat laialt levinud hea sordiga, mis sobib nii keedu-, salati- kui ka praekartuliks. Keemisel ei lagune ja on heade maitseomadustega. Kõik, mis sordikirjelduses öeldud, vastab tõele ja mugulad kasvavad samuti väga suureks ning kui need ära pesta, on tegemist säravalt fuksiaroosa kartuliga, mille sarnast pole varem nähtud.