Enamiku Eestis toodetud toidurukkist ja suure osa Lõuna-Eesti toidunisust väärindabki ära just Tartu Mill, nii et suurem osa meie rukkikasvatajaid müüb oma vilja sinna. Ka Eesti pagarid kinnitavad, et peaaegu kogu tooraine leiva-saia tootmiseks tuleb Tartu veskitest. Lisaks kuulub Milli meestele teraviljatööstus Lätis Dobeles ning alates sellest kevadest tegutsetakse ka Leedus.

Iga tunnustuse saaja istutab Väätsale ka omanimelis epuu.

„Et rukkikasvatus hästi edeneks, ei piisa ainult põllumeestest, keegi peab selle vilja ka kokku ostma, jahuks jahvatama ja ära müüma,“ rääkis rukkiseltsi liige Margus Ameerikas. „Tartu Mill on aastakümneid olnud Eesti rukkikasvatajatele heaks partneriks.“

Varem on Rukkikülvaja aunimetuse ja skulptuuri pälvinud Hans Kruusamägi, Jaanus Marrandi, Madis Avi, Jaan Kiisk, Ants-Endel Sõrra, Margus Ameerikas, Tanel Tõrvand, Aare Leidik, Ahti Aruksaar ning isa ja poeg Hendrik ja Raido Allsaar.

Kohal oli ka enamik varasematest tiitliomanikest: vasakult Hendrik Allsaar, Ants-Endel Sõrra, Madis Avi, Hans Kruusamägi, keskel kujuga Uuno Lausing, Aare Leidik, Margus Ameerikas ja Raido Allsaar.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena